Aili Puss, @ailipusseducation

Sel aastal olid kõige levinumad siledad, puhtad ja veidi tekstuursed soengud. Kõige suurem hitt oli aga nn sleek hobusesaba ehk soeng, kus juuksed on siledalt tõmmatud hobusesabasse. Seda soengut tegime päris mitmele disainerile.

Algava hooaja kohta võib öelda seda, et tukk tuleb jälle moodi ja tagasi tulevad ka boho stiilis soengud. Näiteks hakkame tõenäoliselt palju nägema kevadisi ja suviseid punutisi, mis kipuvad isegi olema kohati lohakad. Õhtustest pidulikematest soengutest on praegu aga eriti šikk wet look ehk siis soeng, kus juuksed näevad niisked välja.

Sleek hobusesaba
Tekstuurne wet look

Milliseid tooteid ja võtteid kasutasite nende soengute tegemiseks?

Oribe Maximista Thickening Spray

Tallinn Fashion Weekil kasutasime Oribe viimistlussarja, sedasama, mida kasutasime ka New Yorki moenädalal. Võtteid, mida nende soengute tegemiseks vaja läks, oli erinevaid. Siledate soengute jaoks kasutasime näiteks suunaga kuivatust, tekstuurseteks soenguteks tegime erinevaid punumistehnikaid ja wet look'i saavutamiseks kasutasime Oribe Maximista soenguspreid.

Selliste soengute juures on aga oluline meeles pidada, et kõige tähtsam on korralik ettevalmistus. Ainult nii tuleb soeng hästi välja ja püsib korralikult.

Oribe Invisible Defence Universal Spray

Kui soovid saada perfektset soengut, siis pihusta kõigepealt juustele soenguspreid. Vastavalt sellele, millist soengut soovid, tuleb valida tugevama või õrnema sprei vahel. Fashion Weekil kasutasime mõlemat. Kui soovid saada tekstuurset soengut või wet looki, siis soovitaksin Oribe Maximista spreid, kui aga pehmemat või siledat soengut, siis Invisible spreid. Pärast seda tuleks sprei juustesse föönitada ja siis kasutada kuumtöötlust (lokipulk, tekstuuritangid, föönisoeng). Kui soengupõhi on saavutatud, siis säti juuksed soengusse ja kinnita laki, läike või puudriga. Ja viimane samm on soengu tegemisel alati lakk.

TFW on suurejooneline moeüritus. Miks otsustasite selle puhul just Oribe tooteid usaldada?

Usaldan Oribe tooteid, sest olen nendega pikalt töötanud ja tean, kui kõrgelt neid just moemaailmas hinnatakse. Mul on suur rõõm olla Oribe esindus- ja auliige ning olen nendega koostöös teinud tööd ka New Yorki moenädalal. Tollane suurepärane kogemus oligi põhjuseks, miks teadsin, et tahan ka Tallinn Fashion Weekil just Oribe viimistlussarja kasutada. Ja olen tagantjärgi oma otsusega väga rahul, sest see sari aitas mul saavutada lavaliselt perfektsed soengud, mis olid puhtad ja läikivad.

Perfektse soengu retsept

  1. Kasuta soenguspreid

  2. Föönita

  3. Kuumtöötlus

  4. Säti soengusse ja kinnita lakiga.

Mis on suurim viga, mida inimesed juukseid soengusse seades sageli teevad?

Minu meelest ongi suurim viga valede toodete kasutamine. Näiteks kui juuksed ei ole veel korralikult ära kuivatatud või neisse ei ole lisatud tooteid, mis tehtavat soengut toetaksid, siis püütakse viga tihti parandada viimistlusvahendite või laki lisamisega. Sellisel juhul võib lõpptulemus olla üsna kehv ega pruugi vastata meie ootustele. Näiteks kui soovime juustele tekstuuri anda, ei tohiks kindlasti kasutada läikespreid või õlisid, vaid hoopis tekstuuri lisavat spreid Dry Texturizing Spray. See sprei aitab saavutada soovitud tekstuuri ja lisab soengule püsivust. Õlisid kasutades läheb tekstuur aga kiirelt kaduma ja tulemuseks on märg look.

Aili lemmikud:

Oribe Maximista Thickening Spray - UV- ja kuumakaitsega kohevust lisav sprei annab juustele volüümi ja hoidmist, niisutab, pehmendab ja tugevdab juukseid, aitab vältida staatilist elektrit ning hoiab ära juuste kahususe liigse õhuniiskuse korral.

Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil

Oribe Superfine Hairspray – UV-kaitsega kuiv juukselakk ei muuda juukseid kleepuvaks ega tuhmiks, annab soengule volüümi, pehmust ja glamuurse viimistletud püsivuse kogu päevaks.

Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil – luksuslik hinnalistest toimeainetest tulvil toitev juukseõli muudab juuksed tugevamaks, taastab nende sileduse ja sära ning tagab tõelise vau-efekti kuivade, kahjustatud ja värvitud juuste hooldamisel.

Oribe Supershine Light Moisturizing Cream

Oribe Dry Texturizing Spray – tekstuursprei imab juustelt liigse rasu, niisutab, toidab, annab volüümi ja sära, pikendab soengu püsivust, kaitseb juuksevärvi ning tagab tõhusa kaitse UV-kiirguse ja juuste töötlemisel tekkivate kahjustuste eest.

Oribe Supershine Light Moisturizing Cream – niisutav juustesse jäetav sära lisav palsam õhukestele, keskmise paksusega ning pikkadele juustele taastab juuste pehmuse, parandab nende kammitavust, harutab lahti pusad ning hoiab ära kahususe.

Kõiki mainitud Oribe tooteid saad mugavalt osta Salonshopi e-poest.

Jaga
Kommentaarid