Esimene nipp on selline, millega saab igaüks hakkama: pange kõik seadmed kinni. See kõlab nii labaselt, et seda on lausa tobe öelda, aga inimestel on teatavasti telefonides igasugused notification’id. Mõnele sõbrale ütlen tihti, et kuule, kas sa palun paneksid kinni, see segab mul mõtlemist, kui sul kogu aeg see asi seal kotis piniseb. Arvutis on meil hästi palju igasugu aknaid lahti. Kui tahate keskenduda, siis pange kõik muud asjad kinni ning telefon hääletu peale. See on esimene väga lihtne nipp, mida igaüks suudab teha, aga see juba tegelikult aitab tohutult.

Maga piisavalt

Teine lihtne nipp on see, et tuleb hästi magada. Meie keskendumine on seotud otsmikusagara funktsioonidega ja otsmikusagara piirkond väsib väga kiiresti. Kui te ei ole hästi maganud, siis selle võrra on ka raskem keskenduda.

Tee sellest enda jaoks sport

Kolmas nipp kui tahate keskendumises paremaks saada, siis tasub seda võtta natukene nagu sporti. Te panete endale kella käima ja üritate esimesel korral keskenduda neli minutit, Nii, et ei mõtle mitte millelegi muule kui ainult oma tööle. Järgmine kord üritate juba neli ja pool minutit ja nii edasi. Ühesõnaga, teete sellest enda jaoks sellise väikese spordi.

Jaga
Kommentaarid