Kehatüübid on jagatud neljaks: õun, pirn, liivakell ja ristkülik.

Pirn

Pirnikujulise keha tunned ära sellest, et sinu alakeha on laiem kui ülakeha ehk puusad on laiemad kui õlad.

Seega tuleks riietumisel esile tuua ja eriliselt rõhutada õlgu, pihajoont ja ülakeha. Seda aitab kõige lihtsamini teha kleit, mille pihaosa kaunistab vöö, mis toob selle esile.

Heaks valikuks on ka A-lõikelised ehk alt laieneva joonega kleidid, mille ülaosa muudab taljeosa väiksemaks ja annab figuurile ülinaiseliku kuju.

Juba mitmendat kevad-suvist hooaega tüürib moemaailmas nahasõbralik linane kangas, mille üle saab vaid rõõmustada. Seega võiks nii trenditeadliku kui ka klassikalist stiili austava naise garderoobis leiduda vähemalt üks linasest kangast kleit.

Stina sirge lõikega kleidi muudab vöö visuaalselt ka A-lõikeliseks.

Klassikaline, monokroomne ja a-lõikeline midikleit on ajatu rõivaese, mida oskuslikult kombineerides võib kanda nii jalutuskäigul pargis kui ka suvistel peoõhtutel.

Kanna julgelt õlapaelteta kleite, sest need aitavad samuti keha visuaalselt rohkem proportsiooni seada.

Liivakell

Sarnaselt pirnile on ka liivakellafiguuri puhul õlad ja puusad visuaalselt võrdselt laiad ning piht peenike – see annab võimaluse kaunite kehakurvide tekkeks. Kui seni oled oma naiselikke kumerusi pigem peitnud, siis nüüd on aeg õiget stilistikat kasutades oma naiselikkust rõhutada.

Esmalt väldi lohvakate riiete kandmist, sest need muudavad sind näiliselt kogukamaks. Seega ole julge ja näita kauneid kurve, eelistades kehakallistavaid ehk liibuvaid kleite. Selleks et taljet rõhutada ja sellele tähelepanu tõmmata, eelista kleite, millel on vöö.

Põlveni ulatuv suvine kleit pehmest puuvilla- ja elastaanisegusest kangast on liivakellafiguuri esindajale ideaalne valik, rõhutades kõike, mis rõhutamist vajab. Klassikalist sinise-valgetriibulist kleiti on kerge sobivate aksessuaaridega ka pidulikumaks muuta.

Jahedamatel päevadel või õhtutel võib kleidile peale tõmmata pikema tuunika, mida saab kanda ka pluusina teksade peal.

Üks klassikaline polokleit võiks olla iga naise garderoobis. Tegemist on ajatu ja klassikalise esemega, mis on ühtmoodi praktiline nii suvepäeval kui ka õhtul, nii platvormkingadega kui ka mugavate tenniste või loafers'itega.

Õun

Õunakujuline figuur tähendab seda, et enamik raskusest on kogunenud puusadest kõrgemale ja puusad ise on pigem kitsad. Selle kehatüübi esindajatel on enamasti ka laiad õlad ja selg. Kui soovid väikest visuaalset muudatust, siis lihtsaim viis on tuua tähelepanu ülakehalt ära – näiteks jalgadele!

See tähendab seda, et julgelt võiks valida lühemaid kleite, kanda V-kaelust, mis looks illusiooni pikemast kaelast, ning kasutada aksessuaare, et tuua välja pihajoon. Samuti toetab seda kehatüüpi ka monokroomne ehk ühevärviliste rõivaste valik.

Õrna mustriga suvekleit on ideaalne valik nii töisemaks kohtumiseks kui ka suviseks turulkäiguks. Pihta aitab esile tuua seotav vöö ning avar V-kaelus muudab kaela visuaalselt pikemaks.

Ajatu, avara lõike ja tagasihoidliku mustriga kleit, mis päästab iga suvepäeva. Peenikesed pikivoldid kleidi ees muudavad visuaalselt pikemaks ja sihvakamaks.

Vabalt langeva lõikega kleit on ideaalne valik, millega lehvida nii suvises linnas kui ka kodurannas. Pikitriip teeb figuurile pai ning muudab visuaalselt pikemaks. Hele, valge ja sinine, värvigamma on ajatu, mida annab kombineerida nii tenniste kui ka suvekingadega.

Ristkülik

Ristkülikukujulise kehatüübi esindajal on piht, õlad ja puusad enamasti sama laiad ning keha proportsioonid on paigas. Seega pole vaja riietusega visuaalselt midagi vähendada, vaid hoopis esile tuua – näiteks heas vormis käed ja jalad.

Kui sa oled sale, aga ihkad kurve, saad rõivastusega need endale hõlpsalt ka tekitada, valides laiemad lõiked ja lohvakamad mudelid.

Oversized-lõikega trendikat, kuid ajatu triibumustriga kleiti sobib ühtmoodi hästi kanda nii kontsadega kui ka tenniste ja rannakingadega.

Vaba ja stiilse lõikega orgaanilisest puuvillast peenkootud kleit, mille laiad varrukad aitavad rõhutada peenikesi käsivarsi.

Lihtne klassikaline kleit, mis võiks leiduda iga naise garderoobis. Ajatu ja lihtne lõige kaunistab iga kehakuju ning päästab ideaalselt neil sagedastel hetkedel, kus midagi pole selga panna.

Kaunitel ja stiilsetel rõivastel on vaid üks miinus – kes kord proovib, see tihti juurde soovib.

Kõik selle loo kleidid on saadavad Nautical Partnersi esinduspoes Nooda tee 8 Tallinnas Haveni sadamas ja e-poes.

Jaga
Kommentaarid