Miles Aldrige

Fotografiska Tallinna näituste juht Maarja Loorents ütleb, et selle suve suurnäituseks valitud Miles Aldridge'i retrospektiiv toob vaatajani lisaks hollywoodlikule glamuurile ka fotograafi sügava huvi Itaalia klassikalise maalikunsti vastu. „Miles’i looming on palju peenekoelisem ja mitmetahulisem, kui esmapilgul võib tunduda. Klassikalise maalikunsti austajana leiab Miles Aldridge sellest ammendamatut inspiratsiooni. Tema piltidel võib märgata näiteks Michelangelo, Caravaggio ja teiste maailmatasemel klassikute töödest inspireeritud sümboleid ja paralleele. Eriti ilmekalt väljendub see Neitsi Maarja sarjas, kus hüperrealistlikud, piltilusad naised on ümbritsetud erinevate religioossete sümbolitega“, lisas Loorents.

Aldridge usub, et „fiktsioon ja teatraalsus võivad olla tõele isegi lähemal kui tegelikkuse dokumenteerimine“ ning loob lavastusi, mis on ülima täpsusega paika sätitud ja mõjuvad pikemast loost välja lõigatud filmilike kaadritena.

1964. aastal Londonis tunnustatud illustraatori ja kunstilise kujundaja Alan Aldridge’i pojana sündinud Miles’i huvi fotograafia vastu sai alguse juba varases nooruses, kui isa oli kinkinud talle Nikon F kaamera. Pärast graafilise disaini õpinguid töötas Aldridge mõnda aega illustraatori ja muusikavideote režissöörina. Ta on teinud pikaajalist koostööd Itaalia ajakirja Vogue legendaarse peatoimetaja Franca Sozzaniga.

Donatella Versace

Näitus hõlmab rohkem kui 50 analoogfilmile pildistatud tööd ja portreteerib kuulsusi, nagu Sophie Turner, Viola Davis, Michael Fassbender ja Donatella Versace. Näitusel on väljas ka Carmen Kassi portree mahukast Itaalia Vogue pildiseeriast.

Märkimisväärne osa Aldridge'i portreedest kuulub Londoni National Portrait Gallery kogudesse, tema töid võib näha ka mitmetes teistes mainekates muuseumides ja kogudes üle kogu maailma - Victoria and Albert Museum ja British Museum Londonis; Fondation Carmignac ja Palais Galliera Pariisis; Davis Museum Wellesley College’is Massachusettsis; International Centre of Photography New Yorgis.

Vaata fotosid dramaatilisest õhtusöögist, mis näituse saalis peeti:

Heida pilk ka näituseteemalisele brunchile:

Jaga
Kommentaarid