Lõpuks võtsin ette sammud, et oma juuksed taas ilusaks saada, ja jõudsin seda teemat uurides keratiini juurde. Keratiin on juuksekiudude üks põhilisemaid ehitusplokke, moodustades kiulise kihi, mis täidab juuksenaha ja annab juustele stabiilsuse ning paindlikkuse. Teisisõnu sõltub keratiini loodavast juukse kiukihist see, kui tugevad, terved ja elastsed on juuksed.

Kui juustes pole keratiini piisavalt, on ka kiukiht habras ning seetõttu kipuvadki nad kiiremini murduma ja juukseotsad lõhenema. Keratiini omandab inimene täisväärtuslikust toidust, kuid kaubanduses on valikus ka mitmesuguseid tooteid, mis aitavad keha keratiinitaset tõsta või ka juustele vajaliku „keratiinisüsti“ anda. Lihtsaim viis on juuste puhul kasutada keratiiniga rikastatud tooteid: šampooni, juukseõli ja sügavniisutavaid palsameid, pähe jäetavaid spreisid ja maske.

Ah jaa – oluline on teada, miks või kuidas keratiin juustest kaob, sest oma käitumisega saab nii mõndagi ära teha. Keratiin on küll vees lahustumatu ja suhteliselt vastupidav välismõjudele, kuid keratiini kahjustavad kuum- ning keemilised töötlused, nagu värvimine, blondeerimine jms. Eriti kui nimetatud tegevusi tehakse juustega sageli. Ilmselt, kui oled üks neist, kes oma juukseid tihedalt värvib, näiteks blondeerib, mõistad, mida mõtlen, kui ütlen, et kui juustes on vähe keratiini, muutuvad nad kuivaks, hapraks, karedaks ja elutuks. Võrdluseks juuksed, mis on säravad, terved ja tugevad ehk milles on piisavalt keratiini.

Tulles tagasi keratiinihoolduse juurde, siis lihtsaim viis oma juukseid keratiiniga poputada on kasutada keratiini sisaldavaid juuksehooldustooteid. Keratiini suur pluss on ka see, et seesuguseid tooteid saab kasutada nii pikkadele kui ka lühikestele juustele, nii loomulikult pulksirgete kui ka laineliste ja vägevalt lokkis juuste puhul.

Keratiiniga juuksehooldusvahendeid otsides leidsin laia valiku tooteid, kuid minu jaoks oli kõige huvitavam juuksehooldussari MOOD Keratin – see tegi mu juustega imet. Juba pärast esimest pesukorda olin üllatunud, et mu kiharad tundusid koheselt pehmemad ja paksemad.

Aga miks mulle need tooted meeldivad? MOOD Keratini tooted on valminud biokääritamise teel saadud looduslikust keratiinist ja mineraalide kompleksist, mis annab juustele tagasi nende elujõu ja sära.

  • MOOD Keratini sarja kuuluv šampoon on vegankoostisega ja naatriumsoolavaba. See sisaldab betaniini, mis niisutab ja hooldab juukseid. Biokääritamise tulemusena on šampoonis taimne keratiin, mille spetsiifilised aminohapped aitavad kontrollida juuste kahusust, samal ajal neid tugevdades ja parandades ka juuste kammitavust. Multimineraalidena on šampoonis rauda, vaske, magneesiumi jms, mis toidavad ja taaselustavad ka peanahka ning juuksejuuri, neid samas liigselt koormamata.

  • MOOD Keratini kaks-ühes-juuksekreem. See toidab juukseid sügavuti, ennetades seeläbi ka juukseotste lõhenemist. Juuksekreemi võib kasutada nii toitva palsami kui ka viimistlusvahendina, sest kreemi koostis – multimineraalid ja taimsed aminohapped – jätab juuksed kergeks ning tõesti siledaks ja pehmeks.

  • Kord nädalas kasutan ka MOOD Keratini juuksemaski (hoian u 5 minutit peas ja loputan). Lisaks juuksekreemi ja šampooni komponentidele on maskis ka shea-või, mis on pikkadele ja paksudele või töödeldud juustele oluline komponent, et need oleksid ekstra pehmed ja niisutatud.

Keratiiniga juuksehooldusvahendeid on teisigi ja ilmselt oled jõudnud sel teemal ka guugeldada. MOOD-i keratiinisarja juuksehooldustooted aitavad juukseid hoida kemikaalide ja muude kahjulike ainete vabana, mistõttu valisin mina just selle sarja. Kuue kuuga on minu juuksed paksemad ja pikemad ning näiliselt tervemad ja tugevamad kui enne MOOD Keratini toodete kasutamist.


Jaga
Kommentaarid