90ndatel, mil edetabeleid vallutas bänd Oasis, tegid jalavarjudele kummarduse ka Gallagheri vennad. Toona said popkultuuri märgiks Adidase Samba ja Gazelle’i mudelid. Kusjuures neid kaht aetakse tihti segi – eristamiseks tasub pöörata tähelepanu tossuninadele. Samuti on Samba mudeli tald enamasti teist tooni kummist kui jalanõu ise.

Liam Gallagher on teinud Adidasega mitmel korral koostööd ja lansseerinud näiteks ka mudeli LG2 SPZL.

Tänapäeval seostatakse neid Adidase jalanõusid ennekõike moeteadlikkusega. Näiteks supermodell Emily Ratajkowski on suur Samba mudeli fänn. Kaia Gerber lisab oma prantslaslikule stiilile just need jalavarjud. Samuti on Adidase tosse nähtud supermodellidest õdede Bella ja Gigi Hadidi jalas. Esimene on samuti Samba usku, teine on aga valinud Hera mudeli, mis sobitub samuti suviste rõivakomplektidega imehästi.

Samba tossude fännid on veel ka modell ja moesaadik Hailey Bieber, superstaar Rihanna ja tema lauljast kaaslane A$AP Rocky.

Nimekiri jalavarjude fännidest ei taha lõppeda. Näiteks nähti näitlejatar Katie Holmesi New Yorgis kandmas Prada uusimat limiteeritud koguses toodetud Galleria kotti ning jalas Sambasid. Tossude suur armastaja on ka näitlejatar Olivia Wilde, kes trenni minnes muid jalavarje ei tundu kandvat.

Adidas on teinud mitu koostööd ka limiteeritud mudelite tarbeks. Nende seas ka muusiku Pharrell Williamsiga, kes on praegu Louis Vuittoni meesteosakonna loovjuht.

Ühiselt on töötatud ka Londonis resideeruva disaineri Grace Wales Bonneriga, kes ammutas inspiratsiooni briti-jamaika kommuunist 70ndate Londonis ja varajaste 80ndate dancehall’i muusikast. Bonner on öelnud ajakirjale Vogue, et Samba tossudel on ennekõike jalgpalli päritolu ning need on jõudnud mitmete kuulsuste garderoobi. Nii tundus talle loomulik need ka enda kollektsiooni lisada.

Allikas: Vogue

Jaga
Kommentaarid