Kui tahame, et laps ennast koolis hästi ja enesekindlalt tunneks, oleks kasulik teda koolis toimuvaks pisut ette valmistada. Selleks sobivad imehästi arendavad lasteajakirjad ja töövihikud, mis aitavad talle selgeks õpetada nii lugemise, kirjutamise kui ka arvutamise.

Traditsioonilised õppematerjalid võivad sageli olla kuivad ja monotoonsed, mistõttu on oluline leida viise, kuidas õppimist huvitavamaks muuta. Arendavad lasteajakirjad ja töövihikud pakuvad interaktiivset ning mängulist õpikeskkonda, mis julgustab lapsi õppima mängu ja avastamise kaudu.

Siin on mõned põhjused, miks võiksid kaaluda arendavate töövihikute ja lasteajakirjade tellimist oma eelkooliealisele ning esimesse klassi astuvale lapsele:

  • Varajane ettevalmistus: Arendavad töövihikud ja lasteajakirjad pakuvad lastele võimalust õppida olulisi oskusi varakult ning arendada neid enne kooli algust. Need materjalid võimaldavad lastel harjutada kirjutamist, lugemist ja matemaatikat lõbusal viisil, aidates neil kooliks paremini valmistuda.

  • Mänguline õppimine: Lasteajakirjad ja töövihikud kasutavad mängulisust, mis on laste jaoks loomulik viis õppimiseks. Mängu kaudu õppimine aitab hoida laste huvi ja tähelepanu ning soodustab aktiivset osalust õppeprotsessis. See loob positiivse õpikogemuse, säilitades lastes huvi õppimise vastu.

  • Arendavad mitmeid oskusi: Lasteajakirjad ei keskendu ainult ühele oskusele, vaid hõlmavad mitmeid arenguvaldkondi. Ajakirjad ja töövihikud võivad parandada lugemisoskust, suurendada sõnavara ning arendada loovat mõtlemist.

  • Enesekindluse tõstmine: Edukate ülesannete lahendamine ja uute oskuste omandamine arendavate materjalide abil võib suurendada lapse enesekindlust. Kui laps märkab, et ta suudab edukalt lahendada ülesandeid, mis on tema vanusele sobivad, kasvab tema enesekindlus ja usk oma võimetesse, mis võib omakorda mõjutada positiivselt tema suhtumist õppimisse tulevikus.

  • Üllatus postkastis: Lisaks arengu toetamisele tekitab postkasti saabuv ajakiri lastes ka suurt elevust. Sageli tellitakse ajakiri lapse enda nimele ja nii tekib teatud ajal kuus suur põnevus, et kas ajakiri on juba saabunud!

Tublidele koolijütsidele kast Väikese Tomi jäätist

Esimeseks koolipäevaks loosib sirvi.eu kõigi augustis vormistatud lasteajakirjade tellijate vahel välja kümme kasti Väikese Tomi Raketi jäätist Premialt.

Ajakirju saad tellida Sirvi e-poest, kust leiad ligi sada lasteajakirja erinevas vanuses lastele.

Mõned mõnusad ajakirjad, mis lastele hästi sobivad:

Tark laps läheb kooli. Eesti keel ja matemaatika

Harjutamine teeb meistriks ja – kooliküpseks!

Koolieeliku matemaatikateemalises tegevusraamatus on lustakad ja arendavad ülesanded loogilise mõtlemise ning joonistamise-kirjutamise treenimiseks, samuti kujundite, arvude, kellaaja, võrdlemise, liitmise-lahutamise harjutamiseks.

Eesti keele raamatus on aga lustakad ja arendavad ülesanded tähtede õppimiseks, kirjutamise treenimiseks, sõnadega mängimiseks ja juttude üle mõtlemiseks. Targaks ju ei saada üleöö, vaid ikka tasa ja targu, harjutades ning uuesti harjutades.

Lõbusad kirjatehnika harjutused

Õppimisrõõm, siit me tuleme!

Lõbusad kirjatehnika harjutused treenivad eel- ja algkooliealiste laste peenmotoorikat. Lapsed saavad mängu käigus ettevalmistuse nii tähtede kui ka numbrite kirjutamiseks. Lõbusad illustratsioonid muudavad harjutamise vahvaks tegevuseks!

Värviraamatud arvutamise ja lugemise õppimiseks

Nende vahvate värviraamatute abiga saab laps selgeks nii arvutamise kui ka lugemise. Toredad pildid muudavad õppimise mänguliseks ja eduka lahendamise korral ootab last ees armas värviline pilt. Nii on liitmine, lahutamine, jagamine ja korrutamine koos tähtedega õige pea kõigil selge.

Tänaval liiklemine

Tänaval liiklemist pole kunagi liiga vara õppida. Selle tegelusraamatu abil käib õppimine paljude vaheldusrikaste mõistatuste ja ülesannete abil mängeldes. Millist värvi on sebra juures olev liiklusmärk? Kuidas pimedas nähtav olla? Mida teha, kui näed sireeni ja vilkuriga kiirabiautot? Sobib lastele alates kolmandast eluaastast. Paljude värviliste kleepsudega!

Tutvu lähemalt siit!

Arendavad õppekaardid

Väga populaarseks on osutunud ka vahvad arendavad laste õppekaardid, mis aitavad pere pisematel tundma õppida putukaid, linde, loomi, puid, seeni, marju ja köögivilju.

Veekindlate kaartide esiküljel on pilt ja nimetus, tagaküljel informatsioon.

Tutvu kaartidega lähemalt siin!

Jaga
Kommentaarid