Mis põhjustel tekivad täiskasvanueas vistrikud?

Kui puberteedieas on akne tingitud põhiliselt hormoonidest, siis täiskasvanueas on vistrike tekkepõhjused tihti hoopis teised. Näiteks löövad vistrikud välja hooti, kas seoses menstruaaltsükliga, lisaks võivad vistrikke tekitada mõned haigused ja ravimidki kõrvaltoimetena. Naistel näiteks polütsüstilised munasarjad, kuid tihti naised isegi ei tea, et neil see haigus on. Muidugi aitavad kaasa ka elustiil, stress ja vale toitumine. Nii et põhjusi võib olla palju – organism on suur ja keeruline süsteem ning kui seal midagi paigast ära on, võib see kajastuda ka näonahal.

Millised on täiskasvanuea vistrike eripärad?

Täiskasvanuea vistrikud löövad sageli välja just teatud piirkondades, näiteks lõual või T-piirkonnas, ja tegemist ei pruugi olla suurte, põletikuliste vistrikega, tihti esineb ka umbes poore. Täiskasvanueas, eriti naistel, tuleb erilist tähelepanu pöörata nahahooldustoodete sobivusele – noorte nahale mõeldud vahendid ei pruugi enam sobida.

Kuidas saab täiskasvanuea vistrikke ennetada?

Siin lihtsalt valemit ei ole, sest põhjused on erinevad. Kindlasti tuleb vaadata üle oma toitumine ja stressitase ning uurida, ega ole mõnda meditsiinilist probleemi. Paljude jaoks on abiks vistrikevastased toidulisandid, mida on e-poe rosena.ee valikus kaks erinevat. Toidulisandit tasub kindlasti proovida, sealjuures peaks meeles pidama, et seda tuleks järjepidevalt kasutada vähemalt kolm kuud. Kui spetsiaalsest nahahooldusest, elustiili korrigeerimisest ega toidulisanditest abi ei saa, võiks kindlasti pöörduda nahaarsti või aknelise naha hooldusele spetsialiseerunud kosmeetiku poole. Paneme südamele, et vistrikud ei ole paratamatus. Nende vastu on olemas nii häid nahahooldustooteid kui ka ravimeid.

Kuidas vistrikke kindlasti kohelda ei tohi?

Vistrikke ega komedoone ei tohi pigistada – see on elementaarne. Nahahoolduseks peaks valima probleemsele ja vajadusel täiskasvanute nahale sobivad tooted. Nende valikul tuleks julgelt abi küsida spetsialistidelt, kes annavad soovituse nahatüübist, vanusest ja probleemi tõsidusest lähtudes.

Tugeva või põletikulise akne korral tuleks pöörduda spetsialisti poole. Vistrike tekkepõhjuseid on palju, ja e-poe klientidega suhtlemisel olen aru saanud, et just selle põhilise probleemi leidmine osutub keeruliseks. Nii oleme klientidega telefonitsi pikkade vestluste käigus jõudnud näiteks arusaamale, et valede nahahooldustoodete kasutamisest on tekkinud esmalt tugev nahakuivus ja sealt edasi vistrikud või nahapunetus. Tegeledes esmalt hoopis nahahooldustoodete ja puhastusvahendite valikuga ning seejärel toetades sobiva vistrikevastase hoolduskreemiga, on kliendid oma nahamured kontrolli alla saanud.

Seega jah, mõnikord võib vistrikud näole tuua hoopis liiga kuivaks muutunud nahk. Alati tasub nõu küsida spetsialistilt, näiteks apteekrilt või dermakosmeetika toodetele spetsialiseerunud e-poest, nagu näiteks rosena.ee. Meie tooted on hoolikalt valitud ja omal nahal järele proovitud. Kasutame neid ka ise, seega saan kinnitada, et need on tõesti head.

Rosena.ee dermakosmeetika e-poest leiad laia valiku vistrikevastaseid tooteid ja toidulisandid on kuni septembri lõpuni soodushinnaga.

Kristi

Acnecinamide'i kooriv näogeel aitas muuta mu näonaha värskemaks ja eemaldada komedoonid. Lisaks märkasin, et vistrikke ei tekkinud enam nii palju, kui neid oli enne.

Acnecinamide'i toidulisandeid tarbisin kaks korda päevas ja pärast nädalat märkasin, et naha rasusus ning vistrikud olid näos vähenenud. Toidulisandeid koos Acnecinamide'i sügavpuhastava näogeeliga kasutades jäi tulemus suurepärane: näonahk on nüüd väga värske ja pehme!

Liisa

Igapäevaseks kasutuseks mõeldud Acnecinamide'i kooriv näogeel ja Acnecinamide'i kreem Sensitive Night on loodud tundlikule nahale ning osutusid just seetõttu väga sobivaks nahaprobleemidega inimesele nagu mina, kes ma terve elu olen võidelnud väga rasuse naha ja aknega.

Mõnusalt tagasihoidliku lõhnaga kooriv näogeel on piisavalt kerge, et mitte ärritada ning lõhkuda õrna näonahka, kuid samal ajal sisaldab see palju koorivaid osakesi, mis jätavad pärast kasutamist naha väga värskeks ja puhtaks. Kreemi kasutamine pärast näopesu võimaldas nahal rahuneda ja säilitada pesugeeli tehtud tööd.

Riina

Mul oli varem mulje, justkui võiks aknevastaste toodete järele käe sirutada alles siis, kui olukord on lootusetult halb. Pärast seda, kui sattusin lugema teiste arvustusi Acnecinamide’i sarjale, sain aru, et see ei ole üldse nii.

Otsustasin proovida, mis saab siis, kui kasutan korraga nelja sellesama sarja nahahooldustoodet: toidulisand, näopuhastusvaht, koorija ja kreem. Olen suutnud nende nelja abilisega uute vistrike saabumise ära hoida ja ma tõesti südamest loodan, et samu tooteid järjepidevalt kasutades see jääbki nii.

Jaga
Kommentaarid