Hõbenõela viis koju ehtedisainer Julia Maria Künnap.

Liisi võidukollektsiooni tuumaks on pöörlevad, hüpnotiseerivad space-age mõjudega mustrid, päikesepöörised ja tembutavad ussikuningad, kes kuraasikalt, kuid hellalt roomavad mööda rõivaid ning kurje vaime eemale peletavad.

Liisi Eesmaa Kuldnõel 2023 moekollektsioon

“Soovisin luua kollektsiooni, mis on üdini minulik ja positiivstestest emotsioonidest laetud. Värv on minu DNA ja mängurõõm kõige alus,“ ütles Liisi oma uut kollektsiooni tutvustades.

Liisi Eesmaa


Hippie-deluxe aristokraatia saadik, põhjamaa muinasjuttude moodne kangelanna - Liisi on naine, kes tunneb ussisõnu ja kannab kõrgeid custom made kübaraid ja hunnitut litrit.

“Ta on suurlinna võlur, tunnetepõhine seikleja,“ kirjeldab disainer aga oma loomingu kandjat, milles kohtuvad põhjamaine troopika ja maagilised pööriööd. Tõusvast päikesest ja lõpmatuse spiraalsetest vormidest on kokku saanud energiline ja elujaatav vaatemäng.

Liisi Eesmaa

Sel sügisel tuli Liisil koostöös Kaubamajaga välja PAI voodipesu kollektsioon „Sunset“, mille mustreid saab näha ka Kuldnõela kollektsioonis. Kaubamaja ajakirjale Hooaeg antud intervjuus tunnistas moelooja, et tema jaoks saab inspiratsioon alguse sügavast unest.

Kuidas jõudis aga pikalt moemaailmas tegutsenud naine oma tänase elukutseni üldse jõudis? Kõik algas lapsepõlvest. Nimelt töötas disaineri ema omal ajal Sangaris. Sealse vabriku koridorides kolamist mäletab Kuldnõela võitja siiani hästi. Liisi peres oli normaalne, et oskasid oma kätega midagi teha. Kui disainid muutusid ema jaoks liiga keeruliseks, hakkas Liisi neid ise õmblema.


Tulemus? Eesti kõrgeim moeauhind - Kuldnõel!

Vaata, keda pakkus moekunstnik Liisi Eesmaa Kuldnõela võitjaks ise:

Allikad: Hooaeg, Tallinn Fashion Week

Jaga
Kommentaarid