Nora Isle

Möödunud aastal Kuldnõela pälvinud Diana Arno uus kollektsioon oli justkui vaikne kummardus klassikale. Kollektsiooni mentaliteet peegeldus sügistalviste sumedate toonide ühildumises ikooniliste garderoobiklassikutega, mis on tõlgendatud uutesse vormidesse ja pikkustesse. Maitsekalt vaigistatud toonid kõlasid aegumatus sümbioosis konkreetsete ning jõuliste vormidega, peenekombeliselt viisakad siluetid olid kõrvutatud omanäoliste ja mänguliste detailidega. Suuremat rõhku pöörati nn intellektuaalsele moele ja trendidele, mis jäävad garderoobi pikkadeks aastateks, aidates luua nüüdisaegseid kombineerimisvõimalusi ja kantavaid komplekte.

Diana Arno

IRIS JANVIERI sügiskollektsioon inspireerus 1980-ndadest ja erilistest värvigammadest. Ajastu jõud tähendab värve, julgeid lõikeid ja kvaliteeti, luues seeläbi ühtse terviku IRIS JANVIERI moemajast. Moelaval olnud sügav bordoopunane väljendas salapära, soe hall lõi pehmust, oranžikarva punane näitas iseloomu. Sügiskollektsioon andis edasi nüüdisaegsust läbi IRIS JANVIERI käekirja. Struktuursed varjundid mängisid julgete mustritega, näidates sügishooaega jäävaid tuule- ja vihmakindlaid pikki boheemliku tujuga mantleid, monokroomseid komplekte ja elegantseid kleite, säilitades seeläbi moemajale iseloomuliku geomeetrilisuse. Etenduse värvigamma lõid sügav roheline, klassikaline must, elegantne hall, pehme hõbe, luksuslik kuld ja intrigeeriv lilla toon. Maitsekust ja kontrasti lisasid omapärased värvid, mille taustal rullusid lahti unikaalsed prindid. Sügiskollektsiooni loomisesse kaasas moemaja noore disaineri Britten Pärksoni, kes on Firenzes asuva maailmakuulsa ülikooli Polimoda moedisaini tudeng.

IRIS JANVIER

Üle pika aja oli Tallinn Fashion Weeki laval ka väliskülaline. Üks Läti tuntuimaid disainereid Natālija Jansone tõi kaasa elegantse tippmoe. Moelooja sügistalvine valmisrõivaste kollektsioon valmis Itaalia parimate tootjate kangastest. Kollektsioonis kasutas moemaja villa, viskoosi ja siidist organzat. Peaaegu kõik tooted on elastsed, mis võimaldab kandjale täielikku mugavust. Natālija Jansone kostüümid on nagu haikud moemaailmas – elegantsed, vaoshoitud ja täpse lihviga nagu vääriskivid. NJ Studija Company asutati 1997. aastal ja töötab valdavalt eritellimusel valmistatud disainrõivaste ateljeena. Ettevõte on loonud kostüüme ooperitele, orkestritele, olümpiameeskondadele, lavastustele ja suurüritustele nagu Eurovision ja Miss Universum.

Natālija Jansone

Sügisesele Tallinn Fashion Weekile andis bravuurika finaali Tallinnas tegutsev moelooja Kirill Safonov. Disaineri viimased kollektsioonid on olnud inspireeritud linnale omasest dünaamikast, naiselikkusest ja tänapäeva inimese identiteedist. Hoolimata brändi nooruslikust disainikeelest on Safonov oma käekirjas konservatiivne, luues kahe vastandliku maailma vahelist harmooniat. Safonovi kõik kollektsioonid on valmistatud Eestis ning loodud piiratud koguses, samuti on suurem osa disaineri loomingust esindatud tema Kadriorus paiknevas showroom’is. Oma esimest Tallinn Fashion Weeki kollektsiooni esitles disainer juba üle 10 aasta tagasi. Kirill Safonov oli 2010. ja 2019. aasta Kuldnõela nominent.

Kirill Safonov

Vaata kõiki kollektsioone siit!

Jaga
Kommentaarid