Moefestivali tegevjuhi Key Külaotsa sõnul on moeetendustele kandideerimise tingimusi aidanud sel aastal koostada jätkusuutlikkuse konsultant Maria-Kristiin Peterson, kellega koostöös on disaineritele väljatöötatud jätkusuutlikkuse hindamise juhised. „Meie eesmärgiks on aidata Eesti disaineritel muuta oma tegevust üha jätkusuutlikumaks“, sõnas Külaots ning lisas: „Käesoleval aastal on eriti hea meel selle üle, et saame saata kõige keskkonnahoidlikuma disaineri Kopenhaageni moenädalale, mis on lipulaevaks jätkusuutliku moe esindamisel ning mida kutsutakse viiendaks maailma moepealinnaks Pariisi, Milano, Londoni ja New York´i kõrval.“

OmaMood 2023

Moeloojad on oodatud kandideerima kolmele erinäolisele moeetendusele, et pakkuda igale disainerile just tema loomingu esitlemiseks kõige sobivamat platvormi. Kunstisugemetega Mood-Performance-Tants, aeglast moodi ja pärimuskultuuri edendav OmaMood ning ready-to-wear riietele- ja aksessuaaridele keskenduv Antoniuse moeetendus pakuvad igale disainerile just talle sobiva väljundi. Et aidata ja toetada disainereid moeetendustele kandideerimisel, toimub 14. novembril koolitus, kus jagatakse nõuandeid ja praktilisi näpunäiteid edukaks konkursil osalemiseks.

Estonian Fashion Festivali 2024. aasta moedisainerite konkurss on avatud 1. novembrist kuni 1. veebruarini ning kandideerimisavalduse saab esitada veebilehel fashionfestival.ee leitava ankeedi vahendusel. Edasipääsenud moedisainerid avalikustatakse 19. veebruaril 2024. a.

Mood-Perfomance-Tants 2023

Estonian Fashion Festival sündis 2018. aastal, ühendades Kõrgema Kunstikooli Pallas moeetenduse Mood-Performance-Tants, Viljandi Kultuuriakadeemia moeetenduse OmaMood ja Tartu Loomemajanduskeskuse Antoniuse moeetenduse ühtse formaadi alla. Iga-aastane moefestival toimub traditsiooniliselt juuni alguses Tartus. Tänavu toimub festival seitsmendat korda. Soodushinnaga festivalipasse saab osta aasta lõpuni Piletilevi ja Fienta keskkondadest. Moeetenduste piletid tulevad müüki jaanuari lõpus.

Jaga
Kommentaarid