Heategevuslik kleidi- ja lipsuoksjon

Lisaks suurepärastele ja suure südamega Eesti inimestele üle riigi on oma kleidid ja lipsud müüki pannud hulk tuntud Eesti inimesi, sealhulgas vabariigi president Alar Karis ja tema abikaasa Sirje Karis, telestaarid Reet Linna, Maire Aunaste, Piret Laos ja Marko Reikop, lauljad Anne Veski, Ivo Linna, Karl-Erik Taukar, spordimaailmatähed Aivar Kuusmaa ja Anett Kontaveit, ärimees Enn Pant, Eesti Panga president Madis Müller, ministrid Kalle Laanet ja Heidy Purga ja paljud teised.

„Vastukaja kleitide ja lipsude annetamise üleskutsele oli imeline ja juba enne septembri lõppu oli selge, et algatuse tiimis üksteisele antud lubadust, et seekord me üle 500 annetuse ei kogu, tuleb taas murda. Me lihtsalt ei suutnud ei öelda annetuste pakkumistele, mis tulid siiralt ja südamest, ja siin me siis nüüd jälle oleme – püüame ühe nädalavahetusega müüa veidi all 700 eseme ülla eesmärgi nimel,“ sõnas annetuste kogumise alguses antud lubadust oksjoni eestvedaja Katri Link.

Heategevuslik kleidi- ja lipsuoksjon

Linki sõnul on vabatahtlikest koosnev meeskond viimase nelja nädala jooksul üle vaadanud, kirjeldusi kirjutanud, pildistanud, üle mõõtnud ja müüki pannud 672 vägevat kleiti ja lipsu, mis kõik väärivad veel pidusid, erilisi hetki ja toredaid uusi kandjaid, kuna neis on veel väga palju sära ja potentsiaali pakkuda rõõmu ja silmailu.

„Lisaks eesmärgile koguda raha üliolulise vähitõrjeaparaadi jaoks on meie sooviks edendada ja propageerida ka pidulike riiete taaskasutust ja ringlust Eestis – ja oksjon annab meile kõigile võimaluse anda sellesse oma panus. Üle 700 Eesti inimese on tänaseks kasutanud võimalust panustada ettevõtmisse kleite ja lipse annetades, nüüd on järgmine võimalus meie toredas ettevõtmises osaleda annetatud esemeid oksjonilt kas endale pidude hooajaks või lähedastele eriliseks jõulukingiks soetades,“ lisas Link.

Heategevuslik kleidi- ja lipsuoksjon

Oksjon „500Kleiti“ algab 4. novembri südaöösel ja lõpeb sel pühapäeval, 5. novembri õhtul kell 22. Oksjoni kleitide ja lipsudega on võimalik tutvuda ning enda lemmikud välja valida juba täna osta.ee platvormil. Oksjonil on kleite päevastest üritustest presidendi vastuvõtuni ning lipse ärikohtumisest suveõhtuse karaokeni. Kõik oksjonilt ostetud esemed toimetatakse ostjatele kohale järgmise paari nädala jooksul Eesti piires tasuta.

Heategevuslik kleidi- ja lipsuoksjon

Esemete hinnad oksjonil algavad 1 eurost ning kaubamärkidest on esindatud nii Eesti tippmoeloojate looming kui ka muud tuntud Eesti ja rahvusvaheliste kaubamärkide tooted. Ostetud esemega saab ostja kaasa ka kirjakese või kaardikese heade soovidega uuele omanikule. Kogu oksjoni tulu läheb otse Eesti vähiliidu uue kompuutertomograafi ostu kontole.

Oksjoni eel toimus eile õhtul Telliskivi loomelinnakus Eesti seni suurim omanäoline teise ringi riiete moesõu, kus algatuse korraldajad tutvustasid Eesti meedia esindajatele läbilõiget oksjoni esemetest.

Heategevuslik kleidi- ja lipsuoksjon

Heategevuslik oksjon „500 Kleiti“ ei toimu esimest korda. Esmakordselt toimus kampaania 2020. aasta sügisel ning aitas Eesti vähiliidul soetada uue mobiilse 3D mammograafi ja mammograafiabussi, kus on kontrollis käinud enam kui 17 000 Eesti naist ja tänu millele on rinnavähi sõeluuringus osalemise protsent Eesti äärealadel tublisti suurenenud.

Jaga
Kommentaarid