Selleks, et leida parimat viisi daamihabeme eemaldamiseks ja tagasikasvamise vältimiseks, tasub teada, miks mõnel naisel niisuguse probleemiga üldse rinda pista tuleb. Kasuks tuleb ka erinevate karvaeemaldusmeetodite uurimine, et leida endale parim ja sobivaim valik.

Daamihabe ja hormoonid

Karvakasvu, aga ka karvade värvust ning üldist paksust ja tekstuuri mõjutavad mitmed tegurid, sealhulgas geneetika, kokkupuude päikesevalgusega, karvadel kasutatavad kemikaalid, naha seisund, toitumine, meditsiiniline seisund ja teatud ravimid. Suuresti mõjutavad aga karvu ka kehas toodetud hormoonid, eriti östrogeen ja testosteroon.

Testosteroon, mida nimetatakse ka meessuguhormooniks, soodustab paksude ja tumedate karvade kasvu, mistõttu on meestel sageli paksem ja tumedam karvkate rinnal, jalgadel ja näol. Ka naise keha toodab testosterooni, kuid palju vähem kui meeste puhul. Naise keha toodab rohkem östrogeeni e naissuguhormooni, luues seeläbi hormonaalset tasakaalu.

Kui naise hormoonid on tasakaalust väljas ja keha toodab keskmisest rohkem testosterooni, võivad tulemuseks olla paksemad, tumedamad ja märgatavamad karvad näos ja teistes kehapiirkondades. Geneetika, raseduse, menopausi, ravimite ja haigusseisundite, nagu polütsüstiliste munasarjade sündroomi tõttu, võib naise kehas tekkida testosterooni üleküllus ja östrogeeni defitsiit.

Kuidas vabaneda daamihabemest?

Naiste liigse karvkasvu käsitlemiseks ja eemaldamiseks on palju võimalusi ning tasub valida niisugune karvaeemaldusmeetod, mis on teie karvatüübi, karvade kasvu kiiruse ja naha tundlikkuse jaoks kõige tõhusam. Ärge unustage konsulteerida dermatoloogi või oma perearstiga, kui teil tekib pärast mõne nimetatud protseduuri läbimist lööve, põletustunne või muu tõsine ebamugavustunne.

Näokarvade eemaldamisel on vahatamine paljude lemmikvalik, kuna see protseduur tõmbab karvad juurtega välja, nii et tagasikasvamiseks kulub mitu nädalat. Vahakomplektid on saadaval peaaegu kõikjal, kuid vahatamine võib teiste meetodite kõrval olla veidi valusam.

Keermestamine on iidne karvade eemaldamise vorm, mida sageli praktiseeritakse idamaades, kuid meetod on populaarne kogu maailmas. Keermestamine seisneb selles, et tehnik hoiab pika niidi ühte otsa suus, seejärel keerab ja keerutab niidi teisi otsi töödeldava ala kohal. Karvad jäävad niidi vahele ja need eemaldatakse. Protsess võib olla ebamugav ja nõuab niiditamise praktikaga kogenud spetsialisti. Karvavaba olek võib kesta mitu nädalat.

Depilatsioonikreemid nõrgestavad karva struktuuri, nii et see puruneb ning karvad langevad välja – need saab lihtsalt koos kreemiga maha pühkida. Kreemid võivad olla karmid ja põhjustada naha punetust või ärritust, eriti kui toodet kasutatakse liiga kaua või valesti.

Kui teie huulte ümbruses on ainult mõned juhuslikud karvad, võite need lihtsalt pintsetiga välja kitkuda. Kitkumine ei häiri nahka ega põhjusta tavaliselt ärritust, žileti muhke, kuiva nahka ega muud säärast.

Kui teie daamihabe on püsiv ja põhjustab jätkuvalt ebameeldivusi, siis saate proovida ka uut looduslikku HAIR STOP nahahooldussarja, mis vähendab karvkasvu 72%. Vaata siit!

HAIR STOP! – uus nahahooldussari

ELAINE PERINE HAIR STOP sarjast leiate mahedaid tooteid näole, kehale ja intiimpiirkonnale, millega hellitada oma nahka igal võimalikul viisil, tulemuseks on hoolitsetud, sile ja särav nahk.

HAIR STOP DEO 2 in 1 (50 ml) on vegan toode ja sisaldab 0% alumiiniumi. Tegemist on esimesena maailmas välja töötatud deodorandipulgaga, mis hoiab teid värskena ja ühtlasi vähendab samm-sammult kaenlaaluste karvade kasvu taimsete ja vegan koostisosade kaudu. Tegemist on tõeliselt universaalse ja valutu lahendusega. Antiperspirant hoiab ära ka higistamise - deodorant pakub 48 tunnise kaitse higilõhna tekke eest.

HAIR STOP näoseerum (50 ml) sobib hästi ülahuule ääres asuvate peenete karvade eemaldamiseks ja jämedamate kõrreliste karvade jaoks lõual. Kandke peale karvade eemaldamist näole 2-4 tilka seerumit, edaspidi 1-2 korda päevas ja vähemalt 3 nädalat. Toode on rikastatud hüaluroonhappe, jojobaõli ja aloe veraga, mis lisaks karvkasvu pidurdavale toimele toimivad ka naha vananemise vastu ja niisutavad nahka.

HAIR STOP näokreem (50 ml) sobib daamihabeme ning soovimatute näo- ja kulmukarvade eemaldamiseks. Kandke kreem näole pärast karvade eemaldamist ning edaspidi 1-2 korda päevas, vähemalt 3 nädalat järjest.

HAIR STOP kehakreem (150 ml) toimib hästi kogu kehale. Kreem kingib teile sileda naha ja aitab ihukarvadega võidelda looduslikul moel - vähendada ja peatada nende kasvu kuni 72%. Kandke 1-2 pumpa kreemi kehale üks kord päevas.

HAIR STOP intiimkreem (50ml) aitab hästi võidelda sissekasvanud karvadega tupel ja vistrikega, mis tekivad pärast raseerimist. Kasutada kord päevas peale duši all käimist.

Tooted leiad Viru keskuse ja Kristiine Apothekadest, Apotheka Beauty e-poest ja Axmer veebipoest.

Jaga
Kommentaarid