Maailmas on meeletult stressi ja ärevust, nii hoiavad inimesed nende asjade ja tegevuste ligi, mis neid õnnelikuks teevad. Psühhoanalüütik Steve McKeown, kes on loonudka MindFixersi programmi ning omab omanimelist kliinikut, selgitab et jõuludekoratsioonide ülespanek käivitab inimestes lapsepõlve mälestused. See tegevus on nostalgiline ja taaselustab nii öelda lapsepõlve maagia ning elevuse.

Ka psühhoterapeut Amy Morin kinnitab, et nostalgia toob endaga kaasa õnnetunnet. „See ühendab inimesi oma minevikuga ning aitab neila aru saada, kes nad on. Paljude jaoks on jõuluehete varajane ülespanek võimalus oma lapsepõlve minaga taas kontakti saada. Jõulupuu imetlemine toob tagasi mälestusi ajast, mil kirjutasime jõuluvanale kirju.“ „Nii jõuluehete ülespanek kui ka nende hilisem imetlemine tõstab kehas heaoluhormooni dopamiini taset,“ selgitab ka psühholoof Deborah Serani.

Aga millal peaks jõuluehted maha võtma? Traditsiooniliselt 6. jaanuaril, mil on Kolme kuninga päev. Reaalsuses pole selle kohta aga kindlaid reegleid.

Nii, et kui tuju on nigel, siis tuleks tuppa tuua jõulupuu, panna põlema jõulutuled, süütada küünlad ning sukelduda kõige täiega jõulumeeleolusse!

Allikas: Glamour

Jaga
Kommentaarid