Kui juba mitmeid aastaid tagasi, sai valdavaks skandinaavialik minimalism ja aina enam eelistati seinad tapeetimise asemel üle värvida, võib julgelt öelda, et tapeedid on teinud tagasituleku. Üha rohkem võib elutoa kui ka teiste ruumide seintel näha põnevate mustrite ja värvilahendustega tapeete.

Millised tapeedid elutuppa valida?

  1. Kunst on alati moes ja 2024. aastal võib aina rohkem kohata tapeetidel kunstiteostest inspireeritud mustreid. Loovad ja eristuvad disainid on need, mis muudavad sisekujunduse trende - tee julgeid valikuid ja kaunista seinad tapeediga, mis pole niisama tapeet vaid suur kunstiteos, rikastades kogu sisekujundust.

  2. Kui sa ei soovi tervet ruumi tapeediga katta ja otsid midagi vahepealset julgetele ja minimalistlikele lahendustele, siis tagasitee on teinud ka niinimetatud aktsent seinad. Vali üks tapeet, millega katta üks elutoa sein ja muuta see keskseks sisustuselemendiks kogu ruumis.

  3. Triibulised ja täpilised tapeedid elutuppa? Jah, see tõeline klassika on üks 2024. aasta suunanäitajaid: vali kas kõige minimalistlikumad tapeedid või triibud ja täpid kaasaegse nüansiga.

  4. Loodusest inspireeritud tapeedid - olgu selleks looduslikud rohelised ja puidused toonid või lummavad taimede mustrid. Kõik, mis on seotud looduslähedusega, on tänavu moes.

Mille alusel otsus langetada?

Juhul, kui sa oled kogu elutuba ümber kujundamas, on asi lihtne. Mõtle, millist ruumi soovid luua ja alusta otsast peale. Otsi inspiratsiooni erinevatest allikatest, kogu kokku mitmesugused ideed ja leia nendele vastavad tapeedid.

Keerulisem on siis, kui soovid osaliselt renoveerida, sest sel juhul tuleb arvestada juba olemasoleva mööbli disainiga. Ehk uus tapeet peaks sobima kokku kogu elutoaga. Sellisel juhul ei saa teha kardinaalset disaini muutust, vaid peab lähtuma mustritest ja värvidest, mis kokku sobivad. Pane kirja, millised on domineerivad disainid ja värvid ning hakka kokkusobivaid tapeete otsima.

Kui tapeedid elutuppa valitud, saab alustada töödega. Tapeedi seina panemiseks võid kaasata professionaali, aga võid seda ka ise teha. Oluline on alustada vana tapeedi seinast eemaldamisega, mis järel tuleks vaadata üle seina seisukord ja vajadusel teha sellel parandusi. Kui sein on korras, saab alustada tapeetimisega. Pea meeles, et mida keerulisema mustriga tapeedi oled elutuppa valinud, seda keerukamaks võib osutuda kogu paigaldamine. Seetõttu võta appi professionaal, kes tagab selle, et muster jookseb omavahel kokku ja tulemus jääb kaunis.

Jaga
Kommentaarid