Ühe krüolipolüüsiseansiga saab korrigeeritavast piirkonnast kaotada kuni 30% rasvaladestusi. Vajadusel võib 4–6 nädala pärast protseduuri korrata, see võimaldab kaotada kuni 40% rasva. Protseduuri kordade arv selgub esimesel visiidil vastavalt rasvkoe paksusele ja muudele asjaoludele, kuid jääb enamasti 1–3 korra sisse.

Kelle jaoks on protseduur kõige sobivam?

Krüolipolüüs on ideaalne neile, kes on üldjoontes oma kehaga rahul, ent leidub piirkondi, mis ei allu treeningule ega toitumisele. Enamasti on sellised kohad kõht, puusad (n-ö sangad), reie sise- ja välisküljed, selg (selja- ja rinnahoidja voldid), põlved, tuharaalune  ja ka lõug (nn lõualott). Kliendid, kelle kehamassiindeks on üle 30, ei pruugi selle protseduuriga soovitud tulemust saavutada.

Protseduur sobib, kui probleemiks on:

  • rasva ladestumine mistahes kehapiirkonnas: kõht, talje, selg, ülajäsemete piirkonnad, nt abaluud, õlad, käed;

  • rasva ladestumine seljale;

  • rasva ladestumine tuharatele;

  • rasva ladestumine reite sise- ja välisküljele;

  • rasva ladestumine kõhule.

Mis toimub protseduuri ajal rasvarakkudes?

Krüolipolüüs on Massachusettsi üldhaigla ja Harvardi ülikooli patenteeritud ravimeetod. Kliiniliste uuringute põhjal on teadlased tõestanud, et rasvarakud on väga tundlikud külma suhtes. See avastus pani aluse krüolipolüüsi metoodikale. Sellest tulenevalt toimuvale kudede jahutamisele reageerivad rasvarakud soojustootmise tõusuga ja tekib rasvarakkude lõhustumine.

Seejärel annavad nad ära oma energia ja rasvarakud surevad, misjärel lümfiringe need umbes kahe kuu jooksul kehast välja viib. Teaduslikud uuringud näitavad, et protseduur mõjutab ainult rasvkude, mitte teisi kudesid, kahjustamata nahka, lihaseid, närve ja veresooni. Laguproduktide väljutamisprotsess on seetõttu aeglane, hoides ära ülekoormuse tekke maksale ja eritussüsteemile.

Mida krüolipolüüsi protseduuri käigus tehakse?

Protseduuri alguses täidetakse ära vajalik nõusoleku- ja kliendiinfoleht, konsulteeritakse protseduuri sobivust ning pärast seda teeb spetsialist kindlaks probleemsed piirkonnad, seejärel mõõdab ja valib sobiva aplikaatori, millega rasvkude töödelda. Piirkonnale asetatakse spetsiaalne geelmembraan, et kaitsta nahka külmapõletuste eest. Krüolüpolüüsimasin tõmbab vaakumiga üles rasvavoldi, mis erinevalt teistest masinatest eelsoojendab kolm esimest minutit suurendamaks vereringet.

Sellele järgneb „külmutamine“ kontrollitud ja personaalselt valitud miinustemperatuurini, mis kristalliseerib rasvarakud, kahjustamata nende peal olevat nahka. Esimeste minutite järel on tunda kerget vaakumit ja torget/survet, seejärel tunne kaob. Protseduuri pikkus ühes piirkonnas on 30–45 minutit. Pärast aplikaatori eemaldamist võib piirkond olla pisut punetav ja turses, mistõttu soojendab ning masseerib spetsialist töödeldavat piirkonda. Umbes tunni pärast on piirkond juba taastunud. Vahel võib esineda väikeseid verevalumeid, mis kaovad mõne päevaga.

Kuidas tulemusi veelgi paremaks saada?

Kuna pärast protseduuri on piirkonna masseerimine eriti tähtis, soovitab SLIMM absoluutselt igale kliendile võtta krüolipolüüsi järel kohe ette ka väljutava lümfimassaaži ehk LPG-massaaži, tõstes protseduuri efektiivsust lausa 60%!  SLIMM-is on LPG meditsiiniline ehk Integral 2I seade, mille tugevam vaakumsüsteem ja programmid on mõeldud just antud protseduuride kombineerimiseks. Näoprotseduuride puhul soovitame teha LPG endermoloogilist näohooldust.

Ühe seansi jooksul saab töödelda maksimaalselt nelja piirkonda. Sõltuvalt soovitud piirkondade arvust kestab protseduur 60–120 minutit. Aastas soovitatakse ühte piirkonda töödelda neli korda. Sama piirkonna külmutamise vahe võiks olla 4–6 nädalat.

Krüolipolüüsi käigus hävitatakse rasvarakke külmutamise teel – rasvkude jahutatakse –11 kraadini, mille tulemusel asuvad rasvarakud soojusenergiat tootma ning langevad selle käigus apoptoosi ehk raku loomulikku surma. Protseduuri tulemusel rasvarakud lõhustuvad ja liiguvad lümfiringe kaudu kehast välja.

Krüolipolüüs

Kas krüolipolüüsi saab teha ka lõuapiirkonnale?

Krüolipolüüsi abil on võimalik lõua all olevat rasvakihti ehk lõualotti edukalt vähendada. Esmalt mõõdetakse ära lõua all oleva rasvkoe paksus ja valitakse vastav temperatuur ning aeg. Seejärel hindab spetsialist, mitu korda oleks tarvis protseduuri teha (1–3 korda).

Kas protseduur on valus?

Esimeste minutite järel on tunda kerget vaakumit ja torget/survet, seejärel see tunne kaob. Pärast aplikaatori eemaldamist võib piirkond olla pisut punetav ja turses, mistõttu soojendab ning masseerib spetsialist töödeldavat piirkonda. Umbes tunni pärast on  piirkond juba taastunud. Vahel võib esineda väikeseid verevalumeid, mis kaovad aga mõne päevaga.

Millal on näha esimesi tulemusi?

Rasvarakud langevad apoptoosi ehk loomulikku rakusurma, mille tagajärjel nad hävivad, seejärel viib lümfiringe nad kahe-kolme kuu jooksul organismist välja. Kuna krüolipolüüs on kauakestva tulemusega ja rasvarakusurm ehk apoptoos on naturaalne, ei lange kogu organism stressi. Umbes kahe kuu jooksul on keha kaotanud 30–40% rasvarakkudest ja seejärel saabuvad lõplikud tulemused.

Millised on vastunäidustused?

  • Rasedus, imetamine

  • Südame-veresoonkonna haigused

  • Maksahaigused

  • Neeruhaigused

  • Pahaloomulised kasvajad

  • Diabeet

  • Infektsioonid, nahahaigused või äge põletik hooldatavas piirkonnas

  • Hüpertroofilised armid hooldatavas piirkonnas

  • Südamestimulaatori kasutamine

  • Regulaarne põletikuvastaste ravimite tarvitamine

Mida silmas pidada enne ja pärast krüolipolüüsi protseduuri?

  • Pärast protseduuri vältida saunas käimist 5 päeva.

  • Enne ja pärast protseduuri vältida päevitamist vähemalt 5 päeva.

  • Protseduuri päeval tuleks vältida treenimist, kuid edaspidi on kehaline tegevus soovitatav.

  • Protseduuri läbinud piirkond võib paar päeva olla tundlik.

  • Hooldatud piirkonnale võivad tekkida verevalumid, mis taanduvad tavaliselt paari päevaga.

  • Protseduurijärgselt on soovitatav tarbida iga päev vähemalt 1,5 liitrit vett, et kehal oleks kergem jääkaineid ja töödeldud rasvarakke väljutada.

Rohkem infot hoolitsuste kohta leiad SLIMMi kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid