Gea Raheli loomingut näeb OmaMoodi etendusel.

Lisaks kuulub festivali põhiprogrammi teist aastat toimuv Seminar Greenery, kus astuvad üles kohalikud ja rahvusvahelised ringmajandus- ja disainieksperdid, jätkusuutlikud disainerid ning keskkonnasäästlikkusele pühendunud organisatsioonid. Greenery peaesineja on raamatu „The World Is On Fire But We’re Still Buying Shoes“ autor Alec Leach, kes kirjutab moest, jätkusuutlikkusest ja rohepesust. Teda on kajastatud ajakirjades New York Times, GQ, Harper’s Bazaar ja Dazed ning ta on avaldanud arvamuslugusid ajakirjades Business of Fashion, i-D ja The Guardian.

Ülle Pohjanheimo: „Meie püüdluseks on luua vaevatult kauakestvaid esemeid, mis kestavad kogu elu. Ilma hooaegade või liigsete detailideta, mis eemalduvad ajutistest trendidest või kapriisidest. Ateljee armastab luua läbi puudutuse, teadmiste ja tõelise käsitöö: valmistades rõivaid, mis täiustavad kandjat.“

Esimest korda kuulub festivali programmi valdkonna professionaalidele mõeldud Showroom, mis koondab Eesti moeloojate paremikku, pakkudes neile rahvusvahelist väljundit ja kontakte. Festivali lisaprogrammis saab taas näha MoeKunstiKino, osaleda töötubades ja erituurides ning vaadata näituseid.

MoodPerfomanceTants: India Kiisler

Olles teadlikud moetööstuse märkimisväärsest keskkonna- ja sotsiaalsest mõjust, on Estonian Fashion Festivali jaoks oluline parandada kohaliku moemaastiku teadlikkuse taset, tuua päevakorrale olulised küsimused, pakkuda lahendusi ja seejuures korraldada festivali sündmused keskkonnahoidlikult. Tänavusele festivalile pääsesid ainult need moeloojad, kes jätkusuutlikkuse ankeedile vastates tõendasid, et on vastavuses kestlikkuse nõuetega sellistes valdkondades nagu näiteks tootmine, pakendamine, disain ja sotsiaalne vastutus. Küsimustiku täitmine andis disainerile tagasisidet tema jätkusuutlikkuse taseme ja arenguvõimaluste kohta.

Woolish on kodumaine kudumibränd oma iseäraliku käekirjaga, mis toob nelja põlvkonna kudumiskogemuse uude julgesse põlvkonda. Jätkusuutlikkusele pühendunud Woolish kasutab ökoloogiliselt sõbralikke materjale ja vastutustundlikke tootmisprotsesse, tagades selle, et iga kudum on teadlik valik parema tuleviku suunas.

Mood-Perfomance-Tants etendusel, mis toimub 6. juunil kell 18 Knorringu aadlimajas, osalevad disainerid Julia Burak, India Kiisler, Jana Hanikova, Olga Galińska, Mairo Seire, Liisi Kuusk, Liisa Hanvere, Ülle Järv, Grete Maruste, Caroliina Ladva, Kirke Kirikall, Helen-Mary Vartšun ja Eliise Järve.

Siret Otti loomingut näeb Antoniuse moeetendusel.

Showroomis, mis toimub 7. juunil kell 15–18 Knorringu aadlimajas, osalevad Pohjanheimo, Oksana Tandit, Human Highness, The Korsars, Iris Janvier, By Kaire Avi, Kriss Soonik, Mari Masso, Woolish, Andron, Kristel Kuslapuu, Franz Raver, Hannes Rüütel, carolxcott ja Tanel Veenre.

Kriss Soonik ühendab tänapäevase pesu, luksusliku loungewear’i ja mängulise ready-to-wear’i. Rõhk on mugavusel, millest ei puudu glamuur ja ilu. Kogu Kriss Sooniku looming valmib Eestis ja on kõrge kvaliteediga, sest rõhku on pandud igale pisiasjale.

Antoniuse moeetendusel, mis toimub 8. juunil kell 18 Eesti Rahva Muuseumis, osalevad Cärol Ott / carolxcott, Margo Laanvee / OOMYO, Tuuliki Peil / New Life Studio, Kerli Koovisk / KENA, Lisette Laanoja / DESIGN BY SETE, Irja Lembra / Me knit, Eva Lotta Tarn / New Life Studio, Anu Sirkas, Siret Ott, Susanna Peters / Franz Raver ja Alisa Vasina. Pärast Antoniuse moeetendust toimub erisõu, mille raames saab laval näha Showroomi disainereid: Hannes Rüütel, Ülle Suurhans Pohjanheimo, Human Highness, Tanel Veenre ja Kriss Soonik.

carolxott on rõivabränd julgele kandjale. Bränd sai alguse 2018. aastal inspireeritult Põhja-Eesti saarestikust, kuhu on peidetud autentsed rannarahva traditsioonid. Lood rannaküladest on jäädvustatud rõivastesse unikaalsete mustrite ja kalamehe rõivastusest inspireeritud vormidega.

OmaMood etendusel, mis toimub 9. juunil kell 18 Eesti Rahva Muuseumis, osalevad Inger Pürjema, Ene Vainola / UNIUSE, Liisi Tammar, Angela Mettus, Heidi Toome, Piret Tärno, Vilve Unt ja Ulvi Kangru / PROMENADE, Janika Solmann / NaturalSolmann, Gea Rahel Promet / Moonsund ning Margit Randmäe ja Kristi Everst.

Tanel Veenre pakub ehte- ja moekaubamärki, mis meelitab oma tunnuslausega „Unistuste kuningriik“ uitama mööda värvide vikerkaart ja muinasjuttude mängulist maailma.

Estonian Fashion Festival sündis 2018. aastal, ühendades Kõrgema Kunstikooli Pallas moeetenduse Mood-Performance-Tants, Viljandi Kultuuriakadeemia moeetenduse OmaMood ja Tartu Loomemajanduskeskuse Antoniuse moeetenduse ühtse formaadi alla. Iga-aastane moefestival toimub traditsiooniliselt juuni alguses Tartus.

Jaga
Kommentaarid