Taylor Swift Kansas Chiefsi mängul.

Oma osa võib olla selles, et tema viimane albumi „The Tortured Poets Departmenti“ visuaal on inspireeritud viktoriaanlikust ajajärgust. Šotimaal keelati 1746. aastal kiltide kandmine mitmekümneks aastaks ära, sest selles nähti ohtu valitsevale Inglise kroonile. Iroonilisel kombel olid kuninganna Victoria ja kuninglik perekond need, kes 19. sajandil tartani kandmise uuesti moodi tõid.

Kõnealust mustrit on moelavadel kasutatud aastakümneid, olgu kollektsioonis 1970-ndate pungiajastu mõjutused või otsene seos Šotimaa rahvuskangaga.

1990. aastal lõid Jaapani koolitüdrukud uue moesuuna, kandes tartanimustriga koolivormiseelikuid provokatiivsel moel. Eriti levis toonane komme tänu toonastele lääne popstaaridele, näiteks Britney Spearsile.

Taylor Swift VMA galal

VMA auhinnagalal kandis Taylor Swift Christian Diori 2025 aasta kollektsioonist pärinevat kollase ja mustaga tartankleiti, mille autor on legendaarse moemaja praegune peadisainer Maria Grazia Chiuri. Kleit on lõikelt korsetist ülaosa ja pika slepiga, mille all kandis lauljatar musti lühikesi pükse ning kõrge säärega nahast Stuart Weitzmani saapaid. Aksessuaaridena oli ta valinud nahast kindad, choker-kaelaehte ja Lorraine Shwartzi ehted.

Taylor tabati septembris New Yorgis tartanit kandmast. Kaelas oli tal initsiaalidega ehe, Stella McCartney käekott ning ussimustriga Vivienne Westwoodi saapaid.

Jaga
Kommentaarid