Tean omast käest, kui palju elevust võib lastele tuua uus vedelseebipudel, mis kipub esimesel nädalal küll liiga kiiresti tühjaks saama, kuid tühja sellest – väikesed asjad on need, millest tulebki rõõmu ammutada! Üks selline „väike asjake“ on põnev purk, kus hoida hambaharju. Isegi täiskasvanutele teeb nalja, kui nad usaldavad hommikuti ja õhtuti näiteks avatud suuga kalale oma hambaharja hoida. Need, kes peavad lugu minimalistlikest nõudest, ei pea kindlasti pettuma, sest lihtsaid hambaharja-hoidjaid jagub igas poes. Mina ostsin hiljuti uue roosidega seebialuse ja vedelseebihoidja. Meil meeldib tütrele nimelt tavaline seep, kuid minu alati kärsitu abikaasa eelistab vedelseepi.

Minu jaoks lisavad vannitoas hubasust korvid, mida aastas korra välja vahetan. Mulle meeldib süsteem – juuksehooldustooted pikutavad ühes, kehakreemid-dušgeelid teises ja näohooldustooted kolmandas korvis. WC-rullide tagavara saab samuti kuhjata ühte praktilisse korvi. Võtsin WC-rullide korvi kasutusele ühe piinliku seiga järel, kui mulle külla tulnud sõbranna koputas vannitoast ja küsis lausa alandlikul toonil: „Sul on WC-paber otsas. Kust kapist ma uue rulli leian?“ Korvisüsteem aitab ka vannitoas kiirelt korda hoida. Sa tead täpselt, kus sinu asjad asuvad ja kuhu nad kiiruga tagasi pista. See on minu jaoks parim viis, kuidas hoida süsteemselt vannituba korras – selleks, et pärast kiiret dušši või lõõgastavat vanni kõik asjad omadele kohtadele tagasi panna, kulub kõigest mõned minutid! 

Veidi suurem ettevõtmine on vannitoa värskendamisel peegli välja vahetamine. Ma ise kasutasin seda nippi aastaid tagasi elades väikeses korteris, kuhu ei mahtunudki peale pisikese kapi ja peegli suurt midagi. Seega tõi uus peegel koos erilise raamiga vannituppa alati värskelt remonditud tunde. Peegli vahetamine võib vahel tunduda küll tüütu ning ehk isegi kulukas, kuid kui see keeruline protsess on seljataga, võib sind esialgu haarata tunne, et oled eksikombel astunud sisse naaberkorteri vannituppa. Pole ju üldse paha, kui avastad, et see on tegelikult sinu enda vannituba!

Üks kõige kiiremaid, lihtsamaid ja odavamaid nippe on osta vannituppa uued lõhnaküünlad. Valik on täna nii lai, et esialgu ei tea, kus suunas joosta. Mäletan, kuidas mu ema tassis aastakümneid tagasi välismaalt lõhnaküünlaid koju ja nendega tervele majale uue hingamise andis. Taevale tänu, et see aeg on igavesti möödas ja pea igast pudi-padi poest kuni suurte toidukauplusteni välja leiab alati uute aroomidega küünlaid.

Nüüd on Sinu kord. Jaga oma nippe ja trikke, kuidas vannituba värskendada!

Rohkem nõuandeid, stiililugusid ja auhinnamänge leiad blogist Stellarium. Vaata edasi www.stellarium.ee