Moedisainerid ja kunstnikud Anu Samarüütel, Kätlin Kaljuvee ja Birgita Silbergi on stiliseerinud eriilmelised moeetendused, mis peegeldavad just nende endi isiklikke valikuid ja nägemusi saabuvast kevad-suvisest moehooajast. Virtuaalsete moeetenduste vahepaladeks näeb etendused stiliseerinud kunstnike inspiratsiooniallikatest ja valitud tehnikatest lühifilme ning kirsiks tordil filmi ka ekstravagantsest Hollandi moekunstnikust Iris van Herpenist.

Kui rääkida FIBITil esitlevatest moeetendustest lähemalt, siis Anu Samarüütli sõnul asub tema kokku pandud moeetendus rääkima õnnelikust ja mugavast elust, kus mängu tulevad mugavad jalanõud, kõike mahutavad käekotid ning lihtsate rõivaste ja efektsete ehete kooslused. „Tahan näidata, kuidas just aksessuaaridega saab muuta oma välimust moodsamaks, pilkupüüdvamas ja põnevamaks,“ tutvustab Samarüütel oma stiliseerimise idee tagamaid.

Vaata FIBITi raames valminud Anu Samarüütli videot, kus tuntud moekunstnik ja -illustraator räägib, kuidas tema teekond moeillustraatorina alguse sai ning mis teda täna inspireerib.