2. Keera vesi jahedamaks
Kas ka sina kuulud nende hulka, kes peseb oma juukseid liiga tulise veega? Keera julgelt külma vee kraan rohkem lahti, kuna kuuma vee toimel avaneb juuksefolliikul ja selle tulemusel muutuvad juuksed kuivusele ja murdumisele enam vastuvõtlikuks. Šampoonita juukseid leige veega ja kasuta leiget vett ka palsami maha pesemisel. Vahetult enne peapesu lõppu keera vesi veelgi jahedamaks – see kindlustab, et juuksefolliikulid saavad „suletud” ja juuksed on peale kuivamist terve läikega.

3. Kasuta vähem šampooni
Kasutad nii palju šampooni, et võiksid pähe ülisuuri vahulosse ehitada (kui su šampoon oleks sulfaadivaba, ei vahutaks see üldse...)? Tegelikult piisab 20sendise suurusest šampoonikogusest – kanna see juustesse, masseerides see esmalt juuste juurte juurde ning seejärel kasuta veidi vett, et šampoon ühtlaselt juustele „hajuks”. Masseeri veelkord õrnalt ja enne, kui loputama asud, jäta see minutiks-paariks pähe toimima.

4. Vaheta aeg-ajalt šampooni
Kasuta aeg-ajalt mõne teise brändi šampooni kui tavaliselt, lisaks kasuta vähemalt kord kuus sügavpuhastavat šampooni, mis aitab juuksed erinevatest hooldusvahenditest ja mustusest põhjalikult puhtaks teha.

5. Mask palsami asemel
Need, kes juukseid tihedalt maskitavad, teavad, et juuksemaski toimel püsib juuksevärv kauem värske ja juuksed püsivad niisutatud ning näivad tervemad – sulle tähendab see rohkem aega salongikülastuste vahel. Kui sul on kareda tekstuuriga juuksed, kasuta juuksemaski juuste täies pikkuses, kui su juuksed on õhukesed ja peened, kasuta maski vaid juuste otstel.

Allikas: Harper´s Bazaar