Klassikaline ülikond
Miks kaaluda just ülikonna soetamist? „Kui noor lõpetab kooli ja läheb ülikooli, tähendab see ka peagi tööturule sisenemist. Kui noormees paneb tööintervjuule minnes ülikonna selga, tunneb ta end ka palju enesekindlamalt. Esmamulje on väga tähtis ja hästiistuv ülikond muudab selle kindlasti positiivseks,“ arutleb peadisainer.

Ülikonna sobivuse juures mängivad võtmerolli kolm märksõna. „See peaks kandjale meeldima, talle sobima ja väga hästi istuma,“ ütleb Antonio. Valdavaks trendivärviks on ülikondade puhul praegu indigosinine: „Tumesinine ülikond, valge särk ja sobiv lips on klassikaline kooslus, mis sobib lõpuaktusele väga hästi.“ Lipsu valimisel kehtib lihtne reegel – kitsa pintsakurevääriga pintsaku juurde sobib pigem kitsas, laiema revääriga aga standardlaiuses lips.

Peadisainer mäletab täpselt ka oma esimest ülikonda: „See oli tumehall Baltmani ülikond, mida kandsin põhikooli lõpetades. See peaks veel praegugi mulle selga minema.“

Alternatiivid
Kes otsib klassikalisele musta ülikonna ja valge särgi kombinatsioonile alternatiive, võiks Antonio sõnul katsetada värviliste särkide, pintsakute ja pükstega, mille valik on Baltmanis väga lai. Särtsu lisavad ka värvilised lipsud. Kes ülikonda või ka pintsakut üldse kanda ei soovi, need võivad koolilõpupäeval viisakat V-kaelusega sviitrit ja viigipükse kandes korrektsed välja näha. „Kõik oleneb noormehest ja sellest, mida ta soovib – Baltman pakub igale maitsele sobivaid lahendusi,“ kommenteerib peadisainer.

Baltmani ülikonnad sobivad eneseteadlikule mehele, kes hindab Eesti disaini ja kõrget kvaliteeti – kõik Baltmani ülikonnad on disainitud ja toodetud Eestis. „Kasutame väga häid kangaid, millest osa on maailma parimatelt tootjatelt (Cerruti, Loro Piana, Dormeuil). Baltmani ülikonnad teenivad kandjat aastaid,“ lisab Antonio.

Fotod: Baltman