Hermèsi Birkin, mille hinnavahemik ulatub sõltuvalt materjalist ja suurusest umbkaudselt 10 000 eurost 140 000 euroni, on aja jooksul omandanud tõelise kultuskoti staatuse ning seda peaasjalikult põhjusel, et Birkini kotti ei ole enamasti võimalik soetada ka siis, kui sul selleks piisavalt raha peaks olema.

Birkini käekotte toodetakse väidetavalt vaid 2500 eksemplari aastas ning kui sul õnnestub üks neist endale hankida, siis näitab see lisaks sinu rahalisele võimekusele ka seda, et sul on piisavalt võimu, et Birkinit üldse saada.

Kui sinul endal või sinu abikaasal on seega piisavalt mõjuvõimu, kuulsust ja rikkust või isiklikud tutvused Hermèsis, pole Birkini käekoti soetamine ehk kuigi keeruline. Kui sa oled aga üks neist, kellel on lihtsalt piisavalt raha, et sellist käekotti soetada, siis pead Birkini omamiseks Hermèsile oma "truudust ja usaldusväärsust" tõestama. Ning selleks võib kuluda aastaid.

Niinimetatud Birkini ootejärjekord, mis on paljudele ehk tuttav teleseriaalist "Seks ja linn", pole enam õige termin kirjeldamaks seda, kuidas Birkini ostmist ootama peab. Nüüd tuleb hoopis "Hermèsi töötajatega häid suhteid luua" ehk poes piisavalt palju raha kulutada, et neile usaldusväärse ning rikka inimese mulje jätta. Muidugi võidakse sulle selle peale ka öelda, et ootejärjekord on lukus - sel juhul pead enda tõestamisega veel kõvasti vaeva nägema, et müüjate silmis Birkini vääriline näida.

Aga sellest hoolimata teevad mõned naised kõik, et saada osa sellest luksuslikust staatusest, mida Birkini omamine sulle annab. Näiteks veetis üks naine kuid, ostes vahetpidamata Hermèsi salle ja vöid, et butiigi müüjate silmis Birkini vääriliseks muutuda. Üks teine naine saatis oma abikaasa aga Aasiasse lootuses, et sealsest Hermèsi butiigist Birkinit ostes ootejärjekorrast mööda saaks hiilida.


Fotod: Scanpix

Vaata ka, kuidas originaalil ja võltsitud Birkinil vahet teha:

Allikas: Business Insider