Iga päev Ines riietumisele väga suurt rõhku ei pööra ning haarab tihtilugu hoopis teksade ja mugavate jalanõude järele, kuid tunnistab samas, et moevoolud ei jäta teda täiesti külmaks. „Trendid on meie ümber nii või teisiti ja olen neist kindlasti mõjutatud. Siiski juhindun riietumisel omaenda stiilist ja meeleolust,” sõnab Ines

Kuigi Ines armastab rahulikke toone, poetab stilist talle selga Tommy Hilfigerile omastes sinipunavalgetes värvitoonides rõivad, mis on lauljale justkui selga valatud. „Sellised projektid aitavad teinekord mugavustsoonist välja astuda, sest saan kanda rõivaid, mida ise võib-olla ei valikski. Nõnda olen tihtilugu projektide käigus mõned asjad ka ära ostnud,” ütleb ta.

Eurolavalt sisekujunduse juurde
Inese muusikaline tähelend algas laulusaatega „Kaks takti ette” ja kaugel sellest ei olnud ka hetk, mil ta saadeti Eestit esindama Eurovisioni lauluvõistlusele. Sellest ajast saati on laulja pesitsenud loendamatul hulgal ajakirjakaantel, teinud koostööd mitmesuguste rõivabrändidega ning jäänud algusest peale silma oma hea stiilitajuga. Kuigi tema Eurovisionil kantud roheline rõivakomplekt on vaat et üks legendaarsemaid üldse, tunnistab laulja, et tollane esinemiskostüüm paneb tagantjärele mõeldes itsitama: „Eks aja möödudes tunduvad nii mõnedki trendid kummalised,” lisab ta.

Tänapäeval valib Ines oma lavariided alati ise, sest esinemise ajal on tarvis end maksimaalselt mugavalt tunda, ent tol ajal poest eriti midagi osta ei saanudki. „Kõige erilisemate esinemiste jaoks õmbles riided minu õde,” sõnab ta. Ines tunnistab, et tema stiil on ajaga muutunud, sest on rohkem teadlik sellest, et mis talle sobib ja mis mitte. Muuhulgas lisab ta, et näiteks kunstnahast rõivaid ei kannaks ta iialgi. „Olen kunagi pildistamistel ja isegi laval neid kandnud ning kohutavalt ebamugav oli! Riietes võiks end siiski hästi tunda."

Inese tugev stiilitaju ja ilumeel on kandunud üle ka sisekujundusse, millest on aastate jooksul saanud tema suur hobi ning millega seotud projektidesse teda ikka ja jälle kaasatakse. „Sisekujundus on põnev mäng tekstuuride, värvide, materjalide ja valgusega,” põhjendab ta oma armastust interjööride kujundamise vastu. „Olen väga visuaalne inimene ning sisekujunduse maailmas saan endast just seda külge rakendada.”

Põnevaid sisekujundusprojekte on Inesele jagunud küllaga. „Just äsja sisustasin üht lihtsat Tallinna üürikorterit. Piiratud eelarvega oli väga põnev mängida,” ütleb Ines ja lisab, et tulemuseks oli ikkagi soe, mõnus ja moodne linnakodu. Kuigi ta usaldab eeskätt omaenda silma, loeb ta ka vastavateemalisi blogisid ja ajakirju, mille seas on vaieldamatuks lemmikuks kujunenud Elle Decoration UK. Kuna sisekujundus on Inese jaoks jätkuvalt hobi, ei kavatse ta selle nimel muusikast loobuda ning plaanib ka edaspidi paralleelselt tegeleda mõlemaga.

Uue albumi ootuses
Eluks ja tegemisteks kogub Ines inspiratsiooni kunstist ning ka välismaal külastab ta alati kunstimuuseume. Loomingulist energiat saab ta võõrastest paikadest ja linnadest, nii sealsetest inimestest kui ka arhitektuurist. Inspiratsiooni on nüüdseks kogunenud vist piisavalt, sest uut albumit loodab Ines käes hoida juba selle aasta jooksul. Praegu möödubki suur osa tema päevadest just stuudios, kus ta uue muusika kallal toimetab ja värskeid lugusid kirjutab.

„Kuigi muusika valmimine võtab üldjuhul vähem aega, siis laulutekstide vormimine võib võtta mitu kuud, kuni nendega ise täiesti rahul olen,” ütleb Ines. Heldimusega mõtleb ta muidugi ka möödunud aastate hittide peale, neist kõige armsamaks peab lugu „Põlen sinu ees”, veel vanemate lugude hulgast on talle endale kõige rohkem hinge läinud „Iseendale”, „Legend” ja „Ükskord”.

Loomingulist energiat annab kindlasti ka väike puhkus ning suve hakul teab Ines täpselt, kus oma akusid laadida plaanib. „Tahaks võimalikult palju linnast ära olla ja rohelusse sukelduda,” ütleb ta ning lisab, et vahel aitab puhata juba see, kui telefon välja lülitada, sest kõik asine kisub tagasi reaalsusesse.

Loomingut ja hinge rikastavad Inese sõnul ka reisid ning Eestist eemal olemine, kuid seejuures tunnistab ta, et päris tervet suve ta puhates siiski mööda saata ei saa. „Ilmselt tuleb palju tööd teha, kontserdid ja uus muusika tahavad samuti oma tähelepanu,” lisab ta. Ühest ideaalsest suvepäevast võib sellegipoolest unistada ning see on Inesele omaselt tagasihoidlik: võrkkiiges raamatu lugemine, vahele kosutav suplus, õhtusöögiks värskelt püütud kala ning sekka klaasike jahedat valget veini!

INESE SUVI:

Suveraamat: Doris Kareva luulekogu „Rumi”.
Suvine sihtkoht: Eesti, peateedelt ära pööratud.
Suvine riideese: kleit – igas vormis, lühike või pikk. Peaasi et lehvib ja lendleb!
Suvine lõõgastus: üksi või oma kõige armsamate inimestega roheluses või mere ääres.
Lemmikasi suve juures: inimesed õhkavad positiivsust ja lootust.

Kingad 89,90 €, käekott 119,90 €, püksid 119 €, topp 69.90 €, pintsak 159 € Tommy Hilfiger

Pluus 129 €, pintsak 229 €, kingad 129.90 €, püksid 129 € Tommy Hilfiger

Lühikesed püksid 99,90 €, pluus 129 €, kingad 139,90 € Tommy Hilfiger