1. Eemalda surnud nahk
Kõige olulisem raseerimisele eelnev protseduur on koorimine - nii eemaldad kehalt surnud naharakud ning tood ka sissekasvanud karvad tagasi sinna, kus nad tegelikult olema peaksid. Koorimine ongi hea just seepärast, et lisaks sellele, et valmistad karvad eemaldamiseks õigesti ette, jätab see su naha ka pärast raseerimist siidiselt siledaks!

2. Vali õige raseerija
Ära kunagi kasuta karvade eemaldamiseks meestele mõeldud raseerijaid, sest naise nahk eeldab just naistele suunatud raseerijat. Kõige paremini toimib aga selline raseerija, mille terade kõrval paikneb ka niisutav riba - see eemaldab karvad kõige tõhusamalt ning garanteerib tagatipuks ka püsivama tulemuse.

3. Liigu raseerides alati ülespoole
Raseerides tuleb kindlasti jälgida seda, et liiguksid raseerijaga piki jalga ülespoole. Nii eemaldad need surnud naharakud, mis keha koorimise käigus veel alles jäid, samuti saad lahti ka kõige väiksematest ja jonnakamatest karvakestest ning pärsid nende tagasikasvu.

4. Niisuta, niisuta, niisuta!
Hoolimata sellest, kas raseerid end või mitte, on kreemi või õliga niisutamine kõige parem asi, mida oma kehale teha saad. Eriti hädavajalik on see aga just siis, kui oled end äsja raseerinud ning muu hulgas silub üks hea kreem või õli sinu nahka just nii palju, et karvaeemaldus tõhusana püsiks.

5. Leota oma jalgu
Enne raseerimist leota oma jalgu kümme minutit seebivees, et karvanääpsud pehmemaks muuta. Nii on karvade eemaldamine märksa lihtsam ning karvakasv märkimisväärselt aeglasem.

6. Leia sobiv seep
Kuna tavaline seep muudab naha kuivaks ja karedaks, tuleks pärast raseerimist kasutada kreemja konsistentsiga seepi - nii garanteeridki just selle, et jalad püsivad kauem siledad!

7. Eelista dušigeeli
Seebist veelgi parem on aga kreemjas dušigeel, mis eemaldab mustuse, hoiab jalad niisutatuna ning ei kostita karvanääpse kasvamiseks vajalike õlidega.

8. Sinu naha parim sõber on aaloe
Kõikide nahaga seotud probleemide vastu aitab aaloe ning see on suureks abimeheks ka säärte siledana hoidmisel, sest see aeglustab karvakasvu ja toidab sinu nahka. Proovi aaloed kas seebi, dušigeeli või kreemi kujul - kasutamist on ta igal juhul väärt!

9. Sandlipuu õli rahustav toime
Pärast raseerimist võib oma nahka kostitada ka sandlipuu õliga, mis pärsib sarnaselt aaloele karvade kasvu, kuid lisaks hoiab ka sinu naha ilusat jumet ning parandab sisselõikamisel tekkinud haavu.

10. Kasuta spetsiaalseid raseerimisjärgseid tooteid
Kosmeetikafirmad on tegelikult selle eest juba hoolt kandnud, et pärast raseerimist õigeid kreeme ja tooteid kasutaksid - tee tutvust erinevate spetsiaalselt raseerimisjärgse tulemuse säilitamiseks mõeldud toodetega, mida ei leia pelgalt vaid meestele mõeldud iluletist, vaid ka naistele suunatud kosmeetikariiulitest!

Allikas: StyleCraze