"Poevärvidesse on pandud kokku väga tugevad koostisosad, et saavutada võimalikult sarnane tulemus sellega, mis on karbil näidatud. Tegelikult ei tasu karbil oleavat pilti aga mitte kunagi usaldada ja tuleb vaadata hoopis värvikaarti ning pakil olevat numbri-tähekombinatsiooni,” õpetab Helen. “Oleneb muidugi tootjafirmast, aga levinud seaduspära on see, et esimene number tähendab tumedusastet ja teine number/täht kas sooja, külma, punast vms tooni. Seejärel võta poes olev värvikaart ja vaata järele, milline tulemus sellele koodile vastab. Kindlasti pole see täpne, aga vähemalt veidi täpsem kui karbipealse fotomodelli juuksevärvitoon,” soovitab Helen.

2. Ära värvi sama värviga tervet pead

“Välja kasvanud juured on naturaalset värvi, aga see mis otsas toimub, on hoopis teine asi. Seega, kui püsivärviga värvida kogu aeg üle pea, siis on tulemuseks see, et heledamaks värvimisel on otsad juurtest heledamad ja tumedamaks värvimisel rohke pigmendi tõttu palju tumedamad. Lisaks muutuvad otsad liigse vesiniku tõttu hapraks ja murduvad,” hoiatab Helen. Ehk - kui on vaja kiiret "juureabi", siis värvigi ainult juuri.

3. Kuldreegel: värv värvi ei värvi

Asi muutub keerulisemaks, kui toonimuutus on suurem - kas heledast tumedaks või vastupidi. “Kui tõmbad tumedamale toonile heledama värvi peale, siis lõpetad heledama väljakasvanud juureosaga ja ikkagi tumedama otsaga, kuna hele värv tumedat ei värvi. Riske on palju, ära neid tarbetult võta,” soovitab Helen keerulisemad protseduurid siiski professionaali hooleks jätta.

4. Testi, testi ja veel kord testi!

"Juuksuri juures värvides tunneb juuksuri ikkagi oma tooteid väga hästi ning kvaliteetsete salongitoodete koostisosad on palju naha- ja juuksesõbralikumad kui poes müüdavad vahendid. Seega enne senitundmatu tootega värvimist soovitan teha kindlasti allergiatest väiksel nahapinnal, et tuvastada juba varakult, kas toode tekitab ärritust või mitte.”

Kes on Helen Heinroos?

Helen on olnud juuksur juba 15 aastat ja ta juhatab koos õega perefirmat, Nõmmel asuvat Pireti Ilusalongi ning koolitab ka juuksureid. Oma karjääri jooksul on ta elanud, võistelnud ja end koolitanud terves maailmas. Helen võitis eelmisel aastal Inglismaad esindates rahvusvahelisel Goldwell Colorzoomi võistlusel kolmanda koha. Sel aastal esindab ta Eestit esimest korda Las Vegases toimuval finaalvõistlusel koos veel kahe Eesti juuksuri Grete-Liis Kuurme ja Svetlana Sarsinaga. 3.-6. oktoobrini võtavad mainekal võistlusel mõõtu igast riigist valitud esinumbrid. Kui tahad aidata Helenil kinnitada veelgi tugevamat positsiooni Publiku Lemmikuna, siis anna talle oma hääl SIIN.

Heleni võistlustöö:


Vaata naljakat videot kodusest juuksevärvimisest: