2. Tule viis minutit varem
Kui aga hiljaks jääd, helista ette – näita üles elementaarset viisakust. Sinu jaoks võib ju juuksuri juures käimine olla tore vaheldus, aga minu jaoks on see töö.

3. Ära käsi mul kiiresti teha
Mu töö vajab aega. Kui klient ütleb, et tal on kiire, mõtlen alati, et ta peaks oma aega paremini planeerima. Ka minu graafik on tihe ja olen teiste klientide kõrval spetsiaalselt sinule aega võtnud. Miks peaksin sind teisiti kohtlema kui enda teisi kliente?

4. Ma ei ole psühholoog, kullake
Juuksurite koolis ei kohta selliseid aineid nagu psühholoogiakursusel. Sa vajad nõustajat? Minul on vaid oma isiklik arvamus su probleemist…

5. Järgud võivad imet teha
Mõned naised arvavad, et kui nad kannavad samasugust soengut nagu keskkoolis, siis nad tunduvadki nooremad. Aga sa ju ei käi seal enam? Mida vanemaks sa saad, seda rohkem vajab su nägu “pehmeid” raame… Järgulised lõikused on selleks parimad.

6. Kui su hormonaalne tasakaal muutub, muutuvad ka su keha ja juuksed
Kui su juuksed on kuivad, elutud ja säratud või kui neil ei püsi enam värv, mis varem hästi püsis, mine oma perearsti juurde. Kui su juuksed ei ole just ületöödeldud, võid näiteks ka rase olla (üllatus!) või on kätte jõudnud menopaus (jah, ma näen ka seda).

7. Piiramine ei ole “ainult piiramine”
Arvad, et kui lased vaid juukseotsi lõigata, peaksin valmis saama 5 minutiga? See nõuab mu ekspertoskusi ja aega, seega ole kannatlik. Kas sa ütleksid hambaarstile “See on ju lihtsalt hammas” või arstile “See on vaid jalg”?

8. Lase mul oma tööd teha
Teisalt – kui tahad raha kokku hoida, võid ju ka supermarkerist pudeli värvi osta ja selle kodus pähe panna. Aga sel juhul vastutad sa ise tulemuse eest…

9. Pildista!
Mõned kliendid ütlevad regulaarselt “Lõika nii, nagu sa eelmine kord lõikasid.” Tavaliselt käivad nad minu juures kord kahe kuu jooksul – kas sa tõesti eeldad, et ma mäletan kõikide oma klientide juukselõikusi peast? Kui tahad täpselt samasugust tulemust nagu eelmisel korral – palun, pildista ennast!

10. Laste juukselõikus pole lapsemäng
Võtad oma lapse ette teatamata kaasa ja soovid ka talle “kiiret lõikust”? Tegelikult on lapsed täiskasvanutest palju keerulisemad kliendid – nad nihelevad, mängivad, hakkavad mulle vastu… See kõik võtab aega. Ja raha.

11. Mul on kutsehaigused
Sõrmedes artriit, ma kuulen 10 % vähem kui teised… Päevad läbi püsti ning küüraki olles ja kääridega töötades juhtub organismiga nii mõndagi.

12. Ma näen naisi, kui nad on haavatavad
Nende juuksed on märjad, nende juustes on foolium, nad ei kanna meiki… Ehk, neil pole kuhugi varjuda. Nad räägivad mulle kõike. Tõde? Mind ei huvita nende eraelu, soovin, et nende juuksed oleksid tipp-topp korras.

13. Ma pingutan tulemuse nimel ja tahan, et see sulle meeldiks
Pärast seda, kui mu salongist lahkud, mõtlen alati, kas sulle meeldis mu töö (ma töötan inimeste mitte asjadega). Kui sa näiteks helistaksid mulle tagasi ja ütleksid, kui väga sulle uus soeng meeldib, teeksid mu väga õnnelikuks!

14. Kas jätad tippi?
Ma tegelikult ootan seda…

15. Jah, sa võid oma lapse ja/või koerakese salongi kaasa võtta,
aga ainult juhul, kui sa teda/neid kontrolli all hoiad. Niipea, kui su kaaskond hakkab aga lärmama ning teisi kliente või töötajaid häirima, ma nii leppiv ei ole…

16. Sa esindad mind
Seetõttu annan ma endast parima, et sa lahkuksid salongist rahulolevana.

17. Minu salong ei paku ilmtingimata kõiki iluteenuseid
Ma olen juuksur ja see on minu juuksurisalong. Mul ei ole siin tõesti küünetehnikut, massööri või keda iganes sa veel võid väga vajada.

18. Ma ei looda oma tööga miljoneid teenida
Tahan lihtsalt, et mul oleks mugav elu ja et saaksin pärast tööd koju minna.

19. Palun hoolda oma juukseid kodus õigesti
Kuum vesi on juuksevärvile halb. Päike kuivatab juukseid. Kaitse oma juukseid samamoodi nagu nahka – hoia seda tugeva päikese eest ning niisuta piisavalt (investeeri heasse palsamisse).

20. Usalda mind
Ma olen aus. Jah, mõni naine on liiga ümmarguse näoga, et välja kanda see juukselõikus, mida ta väga tungivalt soovib, et ma teeksin. Seega, usalda mu arvamust ja ära käi mulle peale. Peegel on ju meie mõlema ees?!

Allikas: RD