Rõivaklassika nagu valge särk, ruuduline rätsepapintsak või triibuline jakk on kantavad igal aastaajal ja ei sõltu uute trendide pealetulekust karvavõrdki. Või siiski? Saabuva hooaja moeetendustel oli tihti näha nii valgeid särke (mitte klassikalisi, vaid tõeliste disainvimkadega) kui ka triibu- ja ruudumustreid, kuid hoopis värskemate versioonidena. Nii triibu- kui ruudumustri kohta kehtib saabuval hooajal põhimõte, et mida suuremad ja julgemad need on, seda parem. Samuti on triibu- ja ruudumuster kaotanud konservatiivsuse ja ontlike kostüümide asemel “kolinud” kleitidele ja näiteks nahkjakkidele.

Victoria Beckham kasutas kahevärvilist ruudulist kangast minimalistliku midi-pikkuses pükskostüümi juures.

Ruuduline Thakooni kleit on vastuoluliselt põnev kombinatsioon vallatult lendlevast kangast ja konservatiivsest ruudumustrist.

Prada kasutas oma kollektsioonis läbivalt julget pikitriipu, pannes ühte komplekti isegi erinevaid triipe.

Kui sügistalvistes kollektsioonides nägime arvukaid Viktoriaaniliku ajastu modernseid tõlgendusi, siis omal moel jätkub see suund ka kevadel – heleda pitsi, kõrgete kaeluste ning satsilise naiselikkuse kõrvale on tekkinud aga täiesti uus kõrvalliin, millest võib Viktoriaanliku ajastu inspiratsiooni vaid õrnalt aimata. Mis oleks, kui eemaldaks neilt kleitidelt kõik satsid ja pitsid või jätaks alles vaid väga vähe? Tulemuseks on öö- ja aluspesu meenutavad rõivad, mis ühelt poolt oma minimalistlikkuses (Calvin Klein), teisalt aga meisterlikult peenes materjalide kombineerimises (Givenchy, Alexander Wang) viitavad vaid ühele – kombinee-stiilis pidulik kleit on väga elegantne ja on tõenäoliselt vaid aja küsimus, et ka maailma punase vaiba tippüritustel näeme peagi just selliseid disaine.

Calvin Kleini visioon minimalistlikust kleidimoest.


Alexander Wangi šampanjatoonis õhtukleidile lisavad luksust pitsdetailid.


Givenchy šikil kokteilkleidil püüavad pilku arvukad lisandid.

Narmastega rõivaid ning aksessuaare ja loomamustrilisi kehakatteid oleme viimastel hooaegadel näinud moelavadel korduvalt ja nüüd on need taas platsis. Tõsi, narmad on nüüd aksessuaaridelt (käekottidelt, saabastelt) liikunud peamiselt rõivastele (jah, ka pidulikele kleitidele), andes iga sammuga kandjale uue välimuse. Vihjeks – kui ostate narmastega rõivaid, liigutage end alati proovikabiinis, veel parem, tehke pikem tiir ja jälgige, kuidas rõivas seljas “ellu ärkab”.
Jätkuvalt on moelavadel tugevalt esindatud ka looduse teematika ning loomamustrid – Versace näiteks sidus ühte komplekti nii sebra-, leopardi- kui kamuflaažmustri. Linnadžunglisse igati sobiv!

Alexander Wangi moodne vesternistaar.


Versace kevadsuvise kollektsiooni läbivaks värviks oli roheline – vihjeid loodusele leidus selles mustrite näol aga veelgi.

Kõige lihtsam oma garderoobi hooajale vastavaks ja veidi trendikamaks kujundada, on kanda vastavaid aksessuaare. Kevade moeetenduste staarid erinevate lisandite näol olid kindlasti madalad, peaaegu susse meenutavad kingad. Seega, kui eelmisel kevadel tegid madalad kingad suurema comeback'i, siis nüüd astutakse veelgi suurem samm mugavuse poole. Ilma väiksemagi kontsata kingad on suureks õnnistuseks mugavusearmastajatele ning moodsaid susse nägi isegi pikkade pitskleitide juurde kombineerituna (Balenciaga). Siiski, kontsafännid ei pea pettuma – show'del nägi ka nii klassikalist 7 sentimeetrist peenikest kontsa kui 10+ sentimeetrist hipilikku platvormkinga. Elagu valikuvabadus!

Nagu mustrite osas, on käekottide puhul üheks oluliseks märksõnaks oversize. Näiteks nii Acne kui Victoria Beckhami kollektsioonide tähtsaimateks aksessuaarideks olid silmapaistvalt suured käekotid – poolkuukujulisi kotte kohtas ka teistel disaineritel. Tundub, et massidesse on jõudmas ka ranitsatrend, mis senini paari hooaja vältel pigem tõeliste fashionista'de ampluaa on olnud. Ja olgem ausad, mugavus ju maksab!

Balenciaga pitskingad meenutavad õrnu toasusse.


Acne ruudulised madalad kingad on igapäevaseks ringituiskamiseks kui loodud, kas pole?


Acne tõi lavale erinevates värvides sama disainiga käekotte.


Poolkerakujuline käekott on saabuva hooaja üks kandvamaid aksessuaaritrende. Victoria Beckham


Ranitsad on juba paar hooaega tugevalt moepildis, kuid nüüd on jõudnud need ka Burberry kollektsiooni. Mis meil saakski mugavuse vastu olla?