Olgem ausad, mõnikord pead neid siiski kasutama… Kuulsuste juuksestilist Michael Dueñas soovitab kasutada kuumi lokirulle – need on juustele õrnemad kui tavalised lokitangid, kuna ei lähe nii kuumaks ning soojus jõuab juusteni aeglasemalt. Kõige olulisem aga – kehtib nii kuumade rullide, fööni, sirgendajate, lokitangide, koolutajate jms puhul – on kaitsta juukseid kuumuse eest spetsiaalse vahendiga.

2. Nad eelistavad siidist voodipesu

Siidi sile tekstuur ei muuda su juuksekutiikulit (juuksekarva kõige pealmine kiht) karedamaks nagu puuvill seda teha võib – kui magad puuvillast linadel, vaheta need siidiste vastu välja ja näed ise vahet.

3. Nad hoiavad oma juuksed puhtad

Kindlasti oled kuulnud ja lugenud, et liiga tihe juuste pesemine pole neile hea – et nii ei saa looduslikud õlid juustega oma “tööd” teha. “Nii kaua, kui naised kasutavad kvaliteetseid tooteid, saavad nad neist vaid kasu,” ütleb tippjuuksur Scott Fontana. “Head juuksehooldusvahendid garanteerivad, et juukseotsad ei lõhene, juuksed on niisutatud ja üleüldiselt terved.” Sa pole päris kindel, kui tihti peaksid pead pesema? Pese igapäevaselt, kui elad niiske ja/või saastunud õhuga linnakeskkonnas või töötad igapäevaselt väljas; pese iga mõne päeva tagant, kui elad piirkonnas, kus õhusaaste pole probleemiks või kus on väga kuiv kliima. Kui sul on normaalsed juuksed (kuivad otsad, pigem rasused juured), pese pead üle päeva.

4. Nad niisutavad peanahka

Peanahk vajab niisutust samamoodi, nagu su nägu – põhireegel on, et peaksid kasutama palsamit iga kord, kui pead pesed. Peanaha niisutamine ei peaks palsamiga aga piirduma ja isegi kui sa ei kasuta juuste seadmisel fööni-sirgendajaid, peaksid siiski kasutama kas niisutavat juustesse jäetavat juuksepalsamit või kaitsevahendit, mis kaitseb juukseid kahjulike keskkonnamõjude eest. Väldid kahu ja katkiste juusteotste teket ning kaitsed ka juuksevärvi.

5. Nad on lojaalsed

Üks suurimaid müüte on, et peaksid aeg-ajalt oma juuksehooldusvahendeid vahetama – ilmselt oled kuulnud, et juuksed “väsivad”, kui samu tooteid piisavalt kaua kasutada. Eksperdid vaidlevad sellele aga vastu, soovitades sobivate toodetele leidmisel just nende juurde jääda. Muidugi, kui sa ei ole veel endale ideaalseid juuksehooldusvahendeid leidnud, on katsetamine igati okei. Aga kui sa need õiged leiad, ära neist enam loobu.

6. Nad toituvad õigesti

Jah, õige juuksehooldus on ilusate juuste seisukohalt ülioluline ja vajalik, aga juuksed reedavad paljuski ka sinu menüü. Raua-, tsingi-, omega3-rasvhapete ja proteiinirikas menüü aitab stimuleerida juuksekasvu; kindlasti peaks iganädalane toidulaud sisaldama ka punast liha, kana ja kala.

7. Nad võtavad vitamiine

Isegi, kui su toidulaud on vaheldusrikas, on võimalik, et sul on mõne juuste tervise seisukohalt olulise vitamiini puudus. Kuidas seda kindlaks teha? Kui su küüned kihistuvad ja nahk on väga kuiv, on see signaaliks, et tegelikult vajavad ka su juuksed “lisatoitu”. Multivitamiinid võivad sulle kinkida tugevamad juuksed juba mõne kuu möödudes. Boonus: küüned ja nahk on samuti tervemad.

8. Nad kaitsevad juukseid päikese eest

Päev ilma päikesekaitsekreemita rannas – sa tead, mis siis su nahaga juhtuda võib. Tegelikult vajavad päikese eest lisaks nahale kaitset ka meie juuksed ja juustesse jäetav palsam on siingi suureks abimeheks. Kui suundud aga puhkusele soojale maale, võta lisaks päikesekaitsekreemi(de)le kaasa kindlasti ka SPF-kaitsega juuksetoode.

9. Nad kammivad juukseid õrnalt

Kuidas sina oma juukseid kammid? Kui sul on pikad ja/või lokkis juuksed, peaksid sellele eriti tähelepanu pöörama. Võta juuste harjamiseks aega, kasuta juuksesõbralikku juukseharja ja mis peamine, ole õrn.

10. Nad piiravad regulaarselt juukseotsi

Isegi siis, kui kasvatad juuskeid välja, peaksid neid iga 6-8 kuu tagant piirama, et juukseotsi tervetena hoida.

11. Nad ei pese juukseid kuuma veega

Kui sa pead pesed, eelista kuumale pigem leiget või sooja vett, soovitab David Edery Attitudes Paris Salon'ist. Liiga kuuma vee mõjul kaotavad juuksed kohevust ja näivad hiljem hoopis väsinuna. Parimaks variandiks on leige vesi, kuid kui hakkad palsamit välja loputama, keera vesi päris jahedaks. Nii “lukustad” kõik toote kasulikud toimeained juustesse ja saad säravamad ja tervemad kiharad.

12. Nad teavad, milliseid tooteid kasutada

Ja kus seda teha. Kui katad terve pea šampooni ning palsamiga, käitud valesti. Šampooni vajab eriti sinu peanahk ja juuksed, mis on sellele lähedal – juukseotsad ei vaja samal määral šampoonitamist. Mis puudutab palsamit, siis piisab, kui kannad seda juuste poolest pikkusest kuni otsteni.

Allikas: Good Housekeeping