Kaitse nahka

Naha kaitsmine päikese eest on vananemismärkide ärahoidmiseks absoluutselt kohustuslik. Valida tuleb UVA/UVB kaitset pakkuv, vähemalt SPF 30ga kreem. Koostisosade nimekirjast peaks silma jääma kas tsinkoksiid või titaandioksiid. Need kreemid pakuvad ühtlasemat kaitset ning tekitavad noorel nahal vähem aknet. Kui viibid päeva jooksul palju õues, tuleks SPF’i uuesti peale kanda iga paari tunni tagant. Kui veedad päeva põhiliselt toas, piisab kreemi peale kandmisest hommikul.

Toida seerumiga

Ükski päikesevastane kreem ei paku aga täielikku kaitset UVkiirte eest, seega on soovitatav SPF’iga kreemi all kanda ka vabu radikaale neutraliseeriv seerum. C-vitamiiniga seerum on täis antioksüdante, loob lisakaitsekihi ning aitab toota kollageeni.

Võlusõnaks retinool

Retinool, mis on A-vitamiini vorm, on äärmiselt efektiivne kollageeni tootmisel ja fotovananemise parandamisel. 20ndates võiks hakata kasutama efektiivseid retinooliga kreeme.

Õrn silmaümbruspiirkond vajab erihoolt

Isegi kui sind kortsud veel ei kimbuta, tuleks silmaümbruskreemi kasutamisega alustada varakult. Silmade ümber olev nahk on kõige õhem ja õrnem kogu kehal ning hakkab esimesena näitama vananemismärke. Kreem tagab selle, et kui kortsud lõpuks hakkavad tekkima, ei ole need nii sügavad ja märgatavad.

Madara kooriv AHA mask 24,10€

Asenda varakult halvad harjumused headega, lisa suvegarderoobi valik laia servaga kübaraid ja näe igas vanuses vapustav välja!

Allikas: Vogue