Anna, kuidas sa blogima sattusid ja kuidas alustasid?

Iseendast – olen väga loominguline inimene, selja taga on seitse aastat muusikakooli klaverierialal, tantsu- ning lauluringid. Olin 25, kui otsustasin töölt lahkuda, et loomingulise tööga alustada – mõtlesin, et kas nüüd või mitte kunagi! Ühel õhtul internetti sirvides sattusin video peale, kus ingliskeelne blogija õpetas, kuidas soengut teha. Samal õhtul proovisingi seda soengut ise teha, mis tuli väga hästi välja. Järgmisel päeval kaevusin YouTube’i sügavustesse ning avastasin, et olemas ka venekeelseid blogijaid. Vaatasin paarkümmend videot läbi ja tuligi idee, et tahan ka oma ilunippe jagada.

Mis teemaga alustasid, mis sind kõige rohkem inspireeris?

Kuna mul on alati pikad juuksed olnud ja samuti ka soov nendega midagi erilist teha, alustasin soenguteemadega. Kusjuures ka praegu on soenguvideod hästi populaarsed. Tänapäeval jälgin palju kanaleid ning igaüks neist inspireerib mind edasi minema ja uusi teemasid välja mõtlema.

See, mis inspireerib, ei ole mingi konkreetne inimene või kanal, pigem on sära silmades, produktiivsus, videokvaliteet, eriline rahulolu ning avameelsus. Alustades oli minu eeskujuks “YouTube’i ilublogijate ema" Michelle Phan.

Kuidas filmisid esimesed videod?

Kui hakata meelde tuletama, kuidas ma oma esimesed videod filmisin, siis tulevad pisarad naerust silmadesse. Filmisin viletsa fotokaameraga, mul polnud statiive, seetõttu panin kokku raamatuid ja karpe, et kaamerat õigele kõrgusele saada. Filmisin ainult päeva esimesel poolel, kuna mul puudus täiendav kunstlik valgustus. Esimesed videod on ka ühest kaadrist/võttest tehtud ning montaaž puudub absoluutselt. Esimese aastaga sai aga minust juba päris ekspert, kõige rohkem kasulikku infot sain ingliskeelsest YouTube’ist – kas siis blogijatelt endilt või profikanalitest.

Ilutemaatika on spetsiifiline ja kaamera peab olema väga kõrge kvaliteediga, et täpselt meigitoone edastada. Samuti peab olema fookus terav, et igat väikest detaili oleks selgelt näha. Täna võin ennast juba heaks monteerijaks nimetada ja see osa meeldib mulle sama palju kui video filmimine ise.

Sinu kanali peamised postitused ongi iluteemalised. Miks?

Lapsepõlvest saati on mu silme ees olnud väga hea näide hoolitsetud naisest – minu emast. Teadsin, et kui suureks kasvan, tahan kindlasti sama ilusaks ja elegantseks saada. Emal oli ja on praegugi alati lihtne meik ja juuksed ilusti korras. Ma usun, et siis, kui naisele meeldib tema peegelpilt, on ta võitmatu igas valdkonnas – see on enesekindluse vundament.

Praegu ei ole mu kanal ainult iluteemaline – see on rohkem ilu-, moe- ja elustiiliblogi. Räägin kosmeetikast, näitan meike, kuid selleks, et olla huvitav, peab pakkuma mitmekesisemat sisu. Seda püüangi teha.

“Denim on üks minu lemmikmaterjale ja mulle meeldib, kuidas kleidi värv mu silmadega harmoneerub. Olen armunud selle kleidi lõikesse – istub hästi ja rõhutab taljet. Seda on väga mugav ja lihtne kanda, meenutab veidi 70ndaid. Lisades mustad sukad ja mustad kingad, saan aga tänapäevaselt trendika look'i.” Foto: Oliver Moosus

Sul on ka abikaasaga ühine kanal – AntonPlusAnna.

Anton oli algusest peale mulle suureks toeks. Avasime ühise kanali eelmise aastal veebruaris. Põhjuseks oli väga hea tagasiside vaatajatelt nendele videotele, kus me kahekesi olime. Otsustasime, et miks mitte proovida ja juba esimese päevaga saime üle 20 000 jälgija. Need muidugi olid minu kanalilt tulnud inimesed, kellele meeldis see mõte ja kes tahtsidki meid kahekesi näha. Praeguseks on kanal väga kiiresti kasvanud, aastaga oleme saanud üle 250 000 jälgija ning mõlemad kanalid kasvavad praegu samas tempos. Kahekesi on kaadris olla palju lihtsam, kuna sa saad oma jutule kohe elava reaktsiooni. Blogimise üks keerukamaid aspekte on, et pead üksinda objektiivi ees tuliselt, ladusalt ning huvitavalt rääkima.

Kas blogimine on sinu põhitöö?

Jah, kanalite pidamine ja blogimine ongi minu põhitöö, mis võtab kogu aja. Ma ei usu, et ma kunagi nii kaugele oleksin jõudnud, kui mul oleks veel fikseeritud ajaga töö. Ma võin filmida ja monteerida terve päev. Kui hakkad oma blogi pidama, siis sa ei ole ainult selle kanali nägu, vaid ka stsenarist, produtsent, režissöör, näitleja, kaameramees, monteerija, pealkirjade ja esipiltide looja, turundusjuht ja nii edasi.

Milliste brändidega oled koos töötanud?

Olen töötanud suurimate brändidega nagu L’Oréal Paris, P&G, Uniliver. Minu YouTube’i tee alguses, 2012. aastal tuli üks põnevamatest ettepanekutest L’Oréal Paris Russialt, saada nende YouTube’i kanali näoks ning koostöös filmisime üle 20 jumestusvideo, mida saab praegugi nende kanalilt näha. Terve eelmise aasta lõin sisu Uniliveri YouTube’i kanali All Things Hair Russia jaoks, kus mina ja teised blogijad näitame, kuidas luua soenguid, kasutades just selle brändi tooteid. Koostöö jätkub ka praegu.
Sel aastal jõudsin ära käia Pariisis, L’Oreal Parisi esimesel Skin Summitil, kus nägin kosmeetika loomise protsessi ning isegi katsusin kunstlikult kasvatatud nahka. Õnneks praegu on piisavalt koostööpakkumisi ning võin julgelt valida nende seast, kellega tõesti tahan tööd teha, kelle tooteid armastan ja soovin ka neid vaatajatele soovitada.

“Sellesse komplekti kas armud kohe või siis ei saa sellest üldse aru. Minuga juhtus esimene. Kohe, kui selle leidsin, otsustasin, et see on minu oma. Ühest küljest tavaline ja lihtne, teisalt väga eriline ja silmapaistev. Mugav komplekt, mis tõstab tuju!” Foto: Oliver Moosus

Eestlaste seas pole tuntud juutuubereid. Kuidas selles vallas edu saavutada?

Minu meelest on igas heas ettevõtmises peamine tegutsemine ja tahe tegutseda. Kes ei püüa midagi teha, ei saavutagi midagi. Mida kiiremini tahad edukas saada, seda rohkem pead sellesse aega investeerima. Iga läbimurde taga seisab pikaajaline töö. Seetõttu tahaksin suunata blogi alustajat just iseenda arendamisele. Praktilisi nõuandeid on aga mitu. Esiteks, leia oma nišš. Püüa enda jaoks selgeks saada, millest sa tahad rääkida. Blogiteema ei pea olema alati üks ja sama, teemasid võib laiendada. Kuid alguses soovitaksin siiski mingile kindlale teemale keskenduda.

Teiseks, sisu loomisel püüa kasutada võimalikult palju loovust. See aitab suunata oma aega lemmikasja tegemisele ning toob ka kaasmõtlejaid ja partnereid.

Kolmandaks, üks suurimatest edu saladustest on püsivus. Vaatajad hindavad väga regulaarseid postitusi.Kaks korda nädalas oleks optimaalne ja samas ka minimaalne postituste sagedus.

Neljandaks, ole sõbralik, külalislahke ja hea suhtleja. Küsi publikult, mis nemad arvavad.

Viimaseks, usu enda võimesse edu saavutada (kes siis veel, kui mitte sina!) ja sea kõrgeid eesmärke.

Kui suurt tähelepanu videosid filmides enda välimusele pöörad?

Teen ühe kuni kaks postitust nädalas. Oh, jah! Peab tunnistama, et kui istud kaamera ees ja räägid millestki veerand tundi, oled vaataja ees kui luubi all ja ta jõuab igat detaili uurida. Seetõttu püüan muidugi alati hea välja näha – panen rohkem puudrit, et nahk ei läigiks, ja lisan päikesepuudrit põskedele, kuna kaamera “sööb” intensiivsuse ära.

Olen professionaalidelt saanud ka nippe rõivastumise kohta. Näiteks ei tohiks selga panna liiga triibulist/täpilist rõivast, kui muster on intensiivne, on seda raske vaadata. Samuti, kui näitad kaadris ainult portreed, ei ole soovitatav kanda oversize-lõikega riided, kuna näed siis tunduvalt volüümikam välja.

Millisena sa kirjeldaksid oma riietusstiili?

Üldjuhul ma valin stiili, mis peegeldab sel momendil mu tuju – kooskõlastan riided sellega, kuidas ennast tunnen. Kui tahan olla mänguline, romantiline, õhuline, siis valin kleitide ja seelikute seast. Kui tahan olla “kelmikas”, siis tulevad appi rebitud teksad, kontsad, hele T-särk. Peamine on olla harmoonias iseendaga. Igapäevaseks stiiliks valin tavaliselt rahuliku сasual сhic’i, mis ühendab endas mitteametlikkust ja elegantsust. Mu garderoobis on kõige rohkem kõrge vöökohaga teksasid, see lõige sobib mu kehaga väga hästi.

“Sellises komplektis ei näe mind eriti tihti, aga minu arvates peavad sellised kleit ja kingad leiduma iga naise kapis. Kui on abikaasaga kuhugi minek, siis tahad ikka kõige ilusam välja näha. See kleit rõhutab kehakumerusi ja on väga naiselik, kuid muidugi peab selle puhul oma kehahoiakut kogu aeg kontrollima.” Foto: Oliver Moosus

Mida sa kunagi selga ei paneks?

Ära kunagi ütle iial! Kas eksperimenteerida on halb? Paar aastat tagasi ma ei kujutanud ette, et võiksin korraga kanda kleiti ja tosse. Nüüd on see üks mu lemmiktrendidest. Nii et kes teab, kes teab...

“Nii riietun igapäevaselt – punast huulepulka lisan tuju järgi. Pluusi valis minu jaoks välja abikaasa ning see sai kiiresti lemmikuks. Minu meelest on see komplekt päris lihtne, kuid huvitavate detailidega: hõbedased kingad, intensiivne muster...” Foto: Oliver Moosus

Parim stiilinipp, mis töötab alati?

Mida lihtsam, seda parem, ära koorma riideid arvukate detailidega üle.

Fotod: Oliver Moosus
Meik ja stiil: Anna Ovsjankina
Soengud: Anett Laisaar/Intersalon