Või asendusainena küpsetamisel. Oled sa siis taimetoitlane või pead oluliseks vere kolesteroolitaseme vähendamist, kooksõliga saab või asendada enamikes retseptides. Tee asendus toatemperatuuril kookosõliga suhtes 1:1 (kaalu järgi).

Saiakattena. Kasuta röstsaial või või moosi asemel.

Eriti energiarikkas smuutis. Lisa kookosõli hommikusse smuutisse. Supilusikatäis kookosõli annab sulle piisava hulga tervislikke rasvu.

Leevendab kurguvalu. Kindlasti oled valutava kurgu puhul proovinud kuuma teed ja mett. Sama hästi töötab tees ka teelusikatäis kookosõli.

Külmutatud kommides. Kui oled taimetoitlane või järgid paleodieeti, siis kuluvad sulle ära külmutatud kommid. Sega kokku üks tassitäis pähklivõid ja veerand tassitäit kookosõli ning mitu supilusikatäit kakaopulbrit. Pane 30 minutiks sügavkülma, võta välja ja naudi!

Õliga loputamine. Suu loputamine õliga on ajurveeda meditsiini üks meetod hammaste valgendamiseks ja suu puhastamiseks. Liiguta vedelat kookosõli suus ringi 15-20 sekundit, sülita välja ja loputa suu.

Niisutajana. Tegelikult on iga õli hea looduslik niisutaja. Kanna väike kogus kookosõli kätele ja hõõru kehale.

Juustesse jäetava palsamina. See mõjub hästi juukseotste lõhenemise ja turritavate salkude vastu. Enne duši alla minemist määri pähe väike kogus kookosõli ja jäta see sinna kümneks minutiks. Seejärel pese pea nagu tavaliselt.

Kehakoorijana. Kui valmistad kodus ise kosmeetikatooteid, on kooksõli su parim sõber. Kehakoorija valmistamiseks sega kokku pool tassitäit kookosõli ja ¾ tassi pruuni suhkrut või meresoola. Kui koorija liiga kare saab, lisa õli juurde.

Putukahammustustele. Putukahammustused kipuvad alati sügelema. Määri neid kookosõliga, mis moodustab hammustuse kohale kaitsva kihi ning võimaldab sel paraneda. Isegi sügelus kaob!

Huulepalsamina. Kookosõli on looduslik niisutaja ja sobib suurepäraselt huulepalsamiks – see teeb huuled siidpehmeks ja annab neile troopilise maitse.

Vannis. Lisa vannivette natuke kookosõli, see mõjub nahale pehmendavalt ja üldiselt lõõgastavalt.

Meigieemaldajana. Kasuta nagu tavalist meigieemaldajat.

Nahalööbe leevendajana. Kookosõli mõjub leevendavalt laste mähkmelööbele. Määri nahale ja vaata, kuidas lööve kaob!

Täitõrjena. Peatäidest lahti saamine pole kerge. Kookosõli on looduslik vahend, mis neist vabaneda aitab. Loputa juuksed õunaäädikaga ja kammi lahti, seejärel määri pähe kookosõli ja jäta see sinna 12-24 tunniks.

Allikas: thrivemarket.com