“Mäletan seda päeva väga hästi. Läksin hommikul tööasjus Tartusse. Sisetunne oli imelik, aga otsustasin ikkagi samal päeval Tallinna tagasi sõita.

Enne Mäo risti keeras üks vastutulev auto järsult minu sõidusuunda. Miks ta nii käitub, kui ta kellestki ei möödu?! Viirastus? Ja siis käis pauk. Kõik juhtus nii kiiresti, et reageerida õieti ei jõudnud.

Teadvusele tulin enne, kui keegi minuni jõudis. Esimene mõte: pean autost välja saama! Kusagilt oli meelde jäänud, et avariiline auto läheb tõenäoliselt kohe põlema.

Üritasin oma murdunud käega ust avada. Mind tabas šokk – ma ei saa end päästa! Siis lähenes üks meesterahvas, kes uuris mu olukorda ning rahustas, et juba võetakse akut maha. Keegi helistas kiirabisse. Keegi liigutas istet tahapoole, sest jalg oli pedaalide all kinni, ja see oli jube valus.

Appirutanud mees küsis, kas tahaksin kellelegi helistada. Telefon oli tavapärases kohas, ainult et akuta. Ühe käega panin aku tagasi, kuid numbritele pihta ei saanud, sest tugev põrutus oli silmanägemist häirinud. Kuna mehe number oli mul peas, lasin talle helistada. “Minuga juhtus autoõnnetus. Kõik on katki,” mäletan end ütlevat.

Ümberringi hakati juhtunut arutama. Üks naine hüüatas, et issand, ma olin ainult paarsada meetrit tagapool, see auto oleks võinud mulle sisse sõita! Keegi mainis, et teise auto juht oli magama jäänud ja üks inimene sai surma.