Jäära suvi tuleb edukas ja tegus, pakkudes ka tõeliselt nauditavaid puhkeaegu. Juunis aja mahavõtt ilmselt ei õnnestu – liiga palju on teha, liiga paljud nõuavad tähelepanu.

Lähikondsete mõju Jäära elule võib avalduda erinevalt, kuid kindlasti on see tuntav. Võimalik on nii toetus kui ka takistuste tekitamine ja klatš. Samas on suhtlusringis palju kasulikku infot, mille põhjal õigeid otsuseid langetada.

Suhted. Esiplaanile tõusevad suguvõsa ja naabrid. Juuni teise dekaadi algul tundub olukord lausa karmaline, elustuvad vanad mälestused ja sündmused, kuid pöördes rollidega – igaüks saab tagasi seda, mida lähedastele varem on teinud. Pere­ plaanis on kõige meeldivam juuli – kõik juunis esile kerkinud ebakõlad silutakse ning nüüd on aega rääkida ajatumatel teemadel ja tunda rõõmu armsate lähedalolust.

Puhkus ja raha. Võtmesõna on kollektiivsed saavutused. Üksinda on praegu raske eesmärke täita, koostöös edeneb kõik märksa paremini. Nõrgaks küljeks on saagi jagamine – kõik, kes panustavad, tahavad selle eest ka tasu saada, panuse määr võib aga kuu teises pooles vaidlusi tekitada.

Parimaks puhkusekuuks on juuli, mõnus omaetteaeg võib kujuneda ka augusti esimesest poolest. Neil kuuel nädalal saab tõmmata “saba seinast” üsna kapitaalsel moel – sõita kuskile, kus sageli ei käida. Mets, meri, üksildane maakoht... Mõnusaim puhkus on vee lähedal. Augusti teisest poolest puhuvad taas asjalikumad tuuled, mil meeleldi tööle keskendutakse.

Ilu ja tervis. Mõned Jäärad eelistavad ultranaiselikku stiili, teised veidi poisilikku. Ilusad on loomulikult mõlemad! Tasuks hoida jalataldu ja pahkluid-põlvi, olla ettevaatlik liikluses ja teistes traumaohtlikes kohtades. Kõige kriitilisem traumaoht on juuli teises pooles. Pikema reisi jaoks võiks teha kindlustuse ja lühikesel väljasõidul plaastrid kotipõhja pista. Vältimaks väikesi vastikuid põletikke, võiks juunis ja augustis kasutada looduslikke putukatõrjevahendeid ning hoiduda protseduuridest ja lõikustest, mis hädavajalikud ei ole.