Kuivata õhu käes

Fööni asemel kuivata juukseid õhu käes kuni need on 80% ulatuses kuivad. Alles seejärel kooluta mahu ja vormi andmiseks juukseid kas fööni või koolutajaga. Kui soovid oma juukseid aga täiesti terveks ravida, ära kasuta fööni mõnda aega üldse.

Niisuta sügavalt

Iganädalane lisaniiskuse ja -vitamiinide andmine juustele on sama, mis sulle joogatund või kokteil parima sõbra seltskonnas. Kanna mask juustele pisut enne seda, kui duši alla lähed – pane vannimüts pähe ja jätka tavalisi tubaseid toimetusi. Mida kauemaks maski pähe jätad, seda paremini see mõjub.

Joo higistamise ajal vett

Kui trenni teed, siis keha kuumeneb ja hakkab higistama, seejuures ka peanahk. Kasuta seda olukorda ära ja lisa juustesse enne trenni algust kookosõli. See transpordib kogu niiskuse sügavale juuksekarvadesse. Kuumus, mis kehas trenni ajal tekib, aitab omakorda kookosõlil paremini sügavamale tungida.

Niisuta juukseotsi

Juukseotsad on kõige vanemad, peenemad ja kahjustunumad osad su juustest. Sügavniisutava palsami kasutamine aitab ka neil terveneda, püsides juustes kauem kui tavaline palsam. Et soeng närbunud välja ei näeks, kanna sügavniisutav palsam juustele mitte kogu ulatuses, vaid alusta poolest pikkusest ja liigu otste poole.

Peida kuivus krunni sisse

Juuksekrunnid, mis punasel vaibal kõndijate peas nii ahvatlevad tunduvad, on tegelikult suurepärane võimalus kuivi salke ära peita ning esitleda tervemaid ja ilusamaid, juurtele lähemal asuvaid juukseid. Krunni sisse kogutud kuivad otsad on tihked ning aitavad ilusat vormi säilitada.

Värskenda päevil, mil ei pese

Kuivšampoon aitab juukseid elustada juhul, kui sul pole aega neid pesta. Vali selline toode, mis sisaldab vitamiine, mineraale ja toitvat palsamit.

Taasta loomulik rasu

Taimne õli või niisutav seerum peaks olema esimene asi, mida sa duši alt tulles juustesse kannad. See on niiskuse taastamise, sära säilitamise ja kerge soenguseadmise võtmeks. Soojenda pisut õli peopesade vahel ja kammi seejärel kätega läbi juuste.

Pane rätik ära

Iga kord, kui sa käterätikuga nühkides pead kuivatad, ohkavad kogu maailma juuksurid südamest. Kanganiidid on nagu väikesed haagid, mis juuksekutiikulitest kinni haaravad ja karvu kahjustavad. Selle asemel, et nühkida, pigista juukseid kergelt mikrofiiberkiust rätikuga ning ära ehita pähe rätikust turbanit – see tekitab juuksejuurtesse liigseid pingeid.

Kaitse kuumuse eest

Nii nagu sa kuuma panni paljakäsi ei puutu ega lähe suusatama bikiinides, ei tohiks sa ka liiga kuumas keskkonnas viibida ilma juukseid kaitsmata. Kui kasutad fööni, juuksesirgendajat või -koolutajat, piserda eelnevalt kindlasti juustesse kuumakaitsespreid. See kaitseb juuksekarvu kuumuse eest ning juhib ka niiskust.