Juuste terve väljanägemise ja loomuliku niiskustasakaalu säilimine saab alguse õigest hooldusest. Kasuta alati peale juuste pesemist juba niisketel juustel kuumakaitsespreid, et luua kuumuse vastu kaitsekilp. Ja alles nüüd võid sirgendajad sisse lülitada.

Viga: Valid alati töötlemiseks kõige kõrgema temperatuuri

Lihtsalt seetõttu, et saad keerata sirgendaja kohe maksimumini, ei tähenda, et sa seda ka tegema peaksid. Siledate ja tervete juuste heaks on parem keskmise temperatuuri juurde, mida sirgendaja pakub. Teisalt, kõige madalama temperatuuriga programm pole ka hea. Nii kipud juukseid korduvalt sirgendama ja raiskad ka rohkem aega.

Viga: Sirgendad niiskeid juukseid

Märkad sirgendamisel auru või kuuled särisemist? Lõpeta koheselt! Su juuksed peaksid enne sirgendamist olema täiesti kuivad. Vastasel juhul tõmbavad nad tagasi lainesse ja ka nende kahjustamise oht on kõrgem.

Viga: Sa ei salguta juukseid

Selle asemel, et sirgendada juukseid salkudena, sirgendad poolt pead korraga, mistõttu ei jõua sa kiirelt õige tulemuseni. Alusta nelja või rohkema salguga ja keskendu ühele korraga. Isegi kui sul on kiire, on kannatlikkus siin võtmesõnaks.

Viga: Sa ei puhasta oma sirgendajat

Peale korduvat sirgendamist võid ainult ette kujutada, kui palju juuksehoolduvahendite jääke, õli ja tolmu sinu sirgendajale koguneb. Kui su sirgendaja ei tööta ja on täielikult maha jahtunud, hõõru õrnalt raudasid sooja veega või alkoholiga. Kasuta vatipulka, et pääseda ka kõige peenematesse pragudesse.

Viga: Ignoreerid selle multifunktsionaalsust

Su sirgendaja ei ole pelgalt sirgendaja. Kasuta seda ka kortsus riiete või särgikaeluse triikimiseks. Erinevalt tavalisest triikrauast ära hoia seda lihtsalt liiga kaua ja tugevalt kanga vastas. Suurepärane nipp reisidel kasutamiseks, kas pole?

Allikas: Good Housekeeping