Selle asemel, et püüda teha kõike, vali teema, mida väljendaks nii kleit, mida kannad kui ka pulmapeo toimumise koha atmosfäär. Eelista temaatikat, mis kõneleks sinu ja su tulevase personaalsest stiilist ja eelistustest. Loo mood board'e, et dekoraatorid su ideedest maksimaalselt hästi aimu saaksid ja edasta enda visioon kutsel ka külalistele. Nii tunnevad ka nemad saabudes end osana kogu tervikust ja neilgi on end eelnevalt kergem just sellele õigele lainele häälestada.

2. Riietu enda jaoks ja näe välja, nagu sa ise.

Üks enamlevinud viga, mida pruudid sel tähtsal päeval teevad, on end üle meikida ja lokitada. Väga tihedad lokid, uhked ülespandud lakutud soengud ja sätendav silmameik on kindlad EI-d. Eelista hoopis loomulikuna näivat jumestust, mis rõhutab sinu parimaid külgi. Ja ära kunagi vali kleiti, mille kandmine teeks kellegi teise õnnelikuks. See on sinu päev.

3. Ütle mugavusele “ei”.

Väldi pruutneitsikleite, mis näevad välja justkui vormi alt tulnud – üks lõige ei pruugi erinevatele kehatüüpidele sobida ja vaevalt, et su pruutneitsid kõik ühesuguste kehadega on. Ära tee nende arvelt allahindlust – ka nemad pälvivad sel päeval palju tähelepanu ja väärivad kleite, mis neid maksimaalselt kaunistavad. Proovige näiteks kleite, mis on küll erinevad, kuid millel on mingi läbiv ühine joon.

4. Vaata silte.

Väldi võltsmaterjale. Kunstsiid ja polüesterpits – need on küll pulmakleitide turul väga levinud, kuid sa väärid siiski pulmakleiti, mis on paremast materjalist…

5. Ära unusta aksessuaare.

Näiteks, kui su pruutneitsid (või mõni neist) tunnevad end paljaste käsivartega halvasti, siis võiks kleidi juurde sobitada näiteks pitsboolero. Ära jäta selliseid asju viimasele hetkele – detailidest sõltub kogu tervik.

6. Lisa värve.

Värve ei tasu karta – kui sul on plaanis kanda oma pulmas mitut kleiti, siis miks mitte valida selle “kõige tähtsama valge kleidi” juurde midagi värvilist. See lisab ka fotodele põnevaid nüansse. Usu meid, pruuti ei unusta ka siis, kui ta värvilist kleiti kannab.

7. Söö!

Teisisõnu, ära kaota liiga palju kaalu. Arusaadav, et oled pulmade lähenedes enam närvis ja ka su ainevahetus kiireneb, kuid ära võta liiga palju kaalus alla, eriti pärast kleidiostu. Kui oled kihlunud ja siiski soovid veidi pulmapäevaks veidi paremasse vormi saada, konsulteeri personaaltreeneriga, kes koostab sulle toitumis- ja treeningkava. Järgi seda kogu pulmadeks valmistumise aja ja ära iseseisvalt mingeid lisameetmeid kasuta.

8. Loomulik on ilus.

Millised on kõige jubedamad fotod? Sellised, kus inimesed on pinges ja püüavad kramplikult poseerida.

Arutage enne fotograafiga läbi, millised võiksid fotod tulla ja lisage fotodele sügavuse lisamiseks toole, võimalusel pildistage erinevates interjöörides. Sirvi inspiratsiooni ammutamiseks ka erinevaid pulma- ja moeajakirju.

9. Tee pulmapäeva hommikul üks mõnus trenn.

Me teame, see päev on hektiline… Aga siiski, planeeri selle päeva algusesse üks mõnus trenn, miks mitte näiteks ka ühine jalutuskäik mere äärde või joogatund koos pruutneitsidega. See lõõgastab meeled ja aitab enne tähtsat sündmust närve rahustada.

10. Naudi oma päeva ja eelista seda, mis sulle meeldib.

Lillepärjad on ilusad aiapulmades, kuid mitte rannas… Teisisõnu, eelista klassikat ja ära suhtu pulmaajakirjade seatud trendidesse kui reeglitesse, mida pead järgima. Ei pea. See on sinu päev!