Selle asemel kaevu Instagrami sügavustesse või veel parem – leia kunstnik, kes sulle meeldib
Enamik tätoveeringutegijaid kasutab Instagrami või Facebooki lehtesid, et tehtud töid näidata. Kui leiad kellegi, kes sulle väga meeldib aga pole pildis päris kindel, võta temaga ühendust ja palu abi. Paljudel kunstnikel on tohutult pildikesi ka niiöelda “sahtlisse kogutud”.

Kui sul on tekkinud mõne jumestustoote (huulepulga, lauvärvi) vastu allergia, võib allergiline reaktsioon tekkida ka tätoveeringust
Mõnikord leidub meigitoodetes ja tätoveeringutindi pigmentides sarnaseid koostisosi. Kui sul on varem meigist allergiline reaktsioon tekkinud, võta ühendust dermatoloogiga, kes saab välja selgitada, missuguseid aineid vältima peaksid.

Hea tätoveering pole odav ja odav tätoveering pole hea
Kehakaunistuse hind sõltub selle suurusest, kehaosast ja kunstnikust. Suurusjärgud varieerivad paarikümnest eurost kuni tuhandeteni (väga suurte kunstiteoste puhul).

Külasta salongi enne, kui tätoveeringut tegema lähed
Tee kindlaks, et see koht oleks puhas, nende seintel saaks näha kauneid pilte tehtud töödest, teenindajad on sõbralikud ning alles siis lepi kokku konsultatsiooniaeg välja valitud kunstnikuga. Nii saad vastused kõikidele küsimustele, mis sul vähegi tekkida võivad. Kindlasti uuri ka välja, et tätoveeringu tegijal oleks vastav sertifikaat ja luba.

Ilusa kehakaunistuse alus on suhtlus
Ära ole häbelik. Enamik tätoveeringute ideid sünnivad koostööst kliendi ja tegija vahel. Anna talle teada, missuguseid asju oled valmis pildi juures muutma ja mida kindlasti mitte. See on just nagu juuksuris – kui sa ei ütle, mida tahad, saad koleda lõikuse. Erinevalt soengust ei kasva aga tätoveering mõne ajaga välja.

Kui teed tekstiga tätoveeringu – kontrolli õigekirja
Ära mine liiga õhinasse tätoveeringu tegemise mõttest ning unusta seeläbi keskenduda ka detailidele. Iga kord, kui kunstnikuga pildil muudatusi teete, kontrolli selle õigekiri üle. Mitte keegi ei taha olla kõndiv trükiviga.

Nahk sinu ribide kohal, jalalabadel ja tagumikul annavad kõige enam tunda
Kui plaanid kehakaunistust just nendele kohtadele, võta endaga kaasa valuvaigistit, et see pärast tätoveeringu tegemist sisse võtta.

Disainid kätel ja jalgadel kuluvad kõige kiiremini
Nahk kätel ja jalgadel uueneb kõige tihedamini, kuna sa lihtsalt kasutad ja pesed neid kehapiirkondi enim. Pea seda enne kehapiirkonna otsustamist kindlasti meeles!

Sa võid lasta tätoveeringu teha ükskõik, missugusele kehapiirkonnale
Jah, just, isegi sinna.

Kõige keerulisem kehapiirkond, millele kaunistust teha, on ala õla ja puusa vahel
Torso tätoveerimine nõuab enamasti mitmeid pause nii kunstniku kui kliendi pärast, kuna tegemist on ülitundliku, õrna ja valusa piirkonnaga. Selleks, et mitte minestada, pead püüdma protseduuri ajal hingata sügavalt ja rahulikult.

Maga enne sessiooni korralikult. Söö täisväärtuslik lõuna ning ära mine kohale pohmelliga või alkoholijoobes
Sa vajad energiat, et valu taluda. Alkoholist hoia vahetult enne eemale seepärast, et see muudab vere vedelamaks ning seetõttu hakkad protseduuri ajal kergemini veritsema.

Tätoveeringu tegemist ei saa võrrelda tavalise süstiga
Kui kardad kohutavalt nõelu, peaksid ikkagi tätoveeringu tegemisest hoiduma. Siiski ei ole kehakaunistuse tegemine võrdne sellega, kui arst sinult vereproovi võtab. Esiteks ei lähe tätoveeringunõel nahas nii sügavale. Sellegipoolest pole protseduur täielikult valuvaba. Reaalsuses on see kergelt püsiv valutunne, mida saadab õrn vibratsioon ja tunne, et keegi tõmbab nõelaga üle su naha. Just seda ta tegelikult teebki.

Tõenäoliselt tunned 15minuti pärast valu vähenemist
Sel ajal tõuseb kehas adrenaliinitase, mis aitab valuga toime tulla. Enamik tätoveerijaid töötab ühe inimesega korraga kaks tund. Seega, kui sinu pilt on väga suur, pead arvatavasti kahe nädala pärast tagasi minema, et lõpetada pildi varjutamist.

Kui tätoveering paraneb, tundub see samaaegselt kui päikesepõletus ja kerge lõikehaav
Kui tätoveerija on lõpetanud, näeb kehakaunistus välja imeilus. Paari päeva pärast hakkab see aga kuivama ning tekitab sama tunde nagu päikesepõletus. Nahk võib veidi ka kooruda, kuid ära kindlasti seda nahka eemalda! See takistab tätoveeringu täielikku paranemist. Kui kreemitad nahka korralikult lõhnatu kreemiga ning puhastad seda korralikult, peaks kehakaunistus juba kahe nädala pärast olema paranenud.

Hoia kaks nädalat eemale päikesest ning liigsest kokkupuutest veega
Püüa teha nii, et kaks nädalat pärast tätoveeringu tegemist oleks sinu maksimaalne kokkupuude veega duši all käimine. See tähendab: ei basseinile, vannile, mullivannile, järvedele. Jah, selleks, et põletiku tekkimist vältida. Kui tätoveering on ka täielikult paranenud, pead seda igavesti päikesekreemiga kaitsma, et see ei kuluks kiiresti.

Tätoveeringu eemaldamine on valusam kui selle tegemine
Kui sa ei suuda otsustada, kas teha tätoveering või mitte, oota. Sa võid selle alati lasta teha ka tulevikus. Kui sa aga lased oma naba ümber tätoveerida sõõriku ja otsustad kümne aasta pärast, et see on kohutav (jah, alguses tundus see mõte ülilahe), on sul vaid üks äärmiselt valus viis sellest vabanemiseks: lasereemaldus. See on aga vägagi valus ning töötab kõige paremini musta tindi eemaldamisel. Variant on ka lasta tätoveering ümber teha. Kas see aga on tõesti miski, millega oled nõus riskima?

Mitmed tätoveeringute tegijad jäävadki kehakaunistusi korrigeerima
Kui osa pildist ei paranenud korralikult või muudab see ajaga värvi, külasta kunstnikku uuesti. Nii garanteerid, et sinu soovitud pilt püsib ilus.

Allikas: Marie Claire