Orto Parisi sarja kuulub kuus lõhna – Bergamask, Viride, Brutus, Boccanera, Stercus ja Seminalis, mille algne inspiratsioon viib näiteks värskelt tabatud saaklooma vere, rohelise hallituse või juba mainitud Caesari reetnud Brutuseni. Algsed ürgsed aroomid on geniaalselt ühildatud värskuse ja sensuaalsusega, jäädes kumama tumedamates lõhnanootides. Parfüümide komponente aga parfümeer ei avalda, et inimesed saaksid piiramatult fantaseerida ja vahetuid emotsioone väljendada.

Sinu lähenemine parfüümimaailmale on kahtlemata kaugel traditsioonilisest. See on intrigeeriv, omanäoline ja isegi šokeeriv. Mida Sa ise soovid oma loominguga öelda?

Minu jaoks sünnib loomingu tähendus läbi loomeprotsessi enda, alles siis avastan loodu mõtte ka mina ise. See on teekond, mis algab ja lõpeb sel hetkel, kui esimene pudel uues parfüümisarjas on valmis. Sellest hetkest alates loovad tähenduse juba inimesed ise, minu loodu muutub iga inimese isiklikuks rännakuks läbi elu.

Mis ootab lähiaastatel ees Sinu brändi ja parfüümiturgu tervikuna?

Bränd on minu jaoks eelkõige looming. Ja kuna minu loodu on alati täiesti erinev, siis ma arvan, et ka bränd liigub ühtlasi ei kuhugi ja kõikjale. Mis puutub parfüümiturgu laiemalt, siis mul pole aimugi, mis seda ees ootab ja mind tegelikult see ka ei huvita. Mina jätkan oma loominguga.

Kust leiad loomisel inspiratsiooni?

Eeskätt ürgsetest ja maisetest lõhnadest. Orto Parisi sarja puhul olid inspiratsiooniks minu vanaisa Vincenzo Parisi juures lapsena veedetud suved. Maal oli kombeks kasutada ihuhädade ajamiseks ämbrit ja selle sisu omakorda aias taimede väetamiseks, need lõhnad jäid mulle meelde. Inimene ise on tugevad lõhnad tabuks kuulutanud ja meis pesitseva ürgse loomalikkuse alla surunud. Orto Parisi sari ütleb just vastupidist: inimkeha tuleb pühitseda kui aeda, mis on meie hinge ja selle sügavaimate instinktide tõeline peegeldus.

Eeskätt eelistan ma elada praeguses hetkes ja tunnetada sügavalt meid ümbritsevat, kuid vahel tasub inspiratsiooni leidmiseks pöörata pilk ka ajas tagasi. Ajaloos leidub samuti küllaldaselt inspireerivat, võtkem kasvõi Orto Parisi sarja parfüüm Brutus, mille lugub peitub Caesari reetmises.

Kui palju paned oma loomingusse iseennast – kas on mingi parfüüm, millega ise samastud?

Parfüüme luues ja hiljem lõhnasarja kui tervikut kokku pannes kõnnin alati eemaletõukava ja ligitõmbava piiril, tasakaalustan neid, mängin nendega. Just praegu lõpetasin töö Nasomatto sarja uue parfüümiga, mis tuleb välja selle aasta lõpus. Sellega tunnen suuremat lähedust kui ühegi seni looduga.

Kergita palun natukene saladuseloori, mida põnevat veel Sinult lähitulevikus on oodata?

Töötan praegu millegagi, mida te ehk hakkate hoopis jooma....


Fotod: erakogu