Päikeseloojangutoonid

Niipea kui värve meie ümber loodusest napimaks jääb, kahvatuvad ka toonid meie rõivastuses, kas pole? Tee sel aastal erand ja kanna vitamiinipommina mõjuvaid toone ka sügis-talvisel hooajal. Moelavadel pannakse nüüd erilist rõhku sügavatele toonidele. Kujutle päikeseloojangut: meetoone, erksat oranži, sügavat tumekollast ning isegi sügavat punast. Neid samu värve võib sügisel ka lehtede kolletudes näha… Küpsuse ja sügavuse toonid, mis sobivad sügisesse suurepäraselt ja annavad ka lihtsate rõivakombinatsioonide puhul väga ilusaid tulemusi. Kanna kas ühte temperamentset tooni rõivast ja sea juurde rahulikumad aksessuaarid või vali üks erksavärviline detail ja hoia teised toonid neutraalsetena, lastes säraval toonil maksimaalselt särada. Enesekindla naise valik.

Diori sügiskollektsioonile lisas intensiivse värvinüansi just erk oranž toon.


Foto: Bulls

Sügisese kontori lemmikkleit! Ehe tõestus, et sügise saabumine võib rõivastumisel tähendada veelgi rohkem värve kui suvel! Monton, 79,95

Materjal, mida moelavadel nüüd rohkesti näha oli ja mis ilmselt kujuneb ka selle sügise üheks hitiks, on samet. Olemuselt pehmet ja luksuslikku sametit saab kanda nii igapäevaselt kui ka tõeliselt šikilt, kombineerides seda näiteks pitsiga, mis samuti jätkab sügisel oma võidukäiku. Kuidas sametit kanda? Kui julgust jätkub, sukeldu üleni sametisesse rüüsse, soovi korral “doseeri” aga väiksemates kogustes. Pehmema mulje saavutamiseks piisab juba ka ühest sametisest rõivaesemest või aksessuaarist. Ja ära siis imesta, kui keegi tahab sulle pai teha…

Lilled ja samet üheskoos loovad eriti naiseliku kleidi. Balenciaga stiilinäide.


Foto: Bulls

Pehmed materjalid on popid ka ülerõivaste puhul. Üks pehme ja luksuslik talvemantel võiks leiduda iga daami garderoobis. Bastion, 259,90

Mustritest eraldub selgesti laiade triipude kõrval ussimuster, mis on pea täielikult asendamas kõikvõimalikke loomamustreid, mida alles eelmisel sügisel nii laialdaselt nägime. Seega, aeg tiigrid puuri puhkusele saata ja ussid pesadest välja meelitada! Kõige populaarsemad ussimustrid tulevad koos erinevate sügavate värvidega koos: kalliskiviroheline, tumepunane… Ja muidugi ei pea me silmas ehtsat ussinahka, vaid pelgalt mustrit, mis esineb nii valenahal kui erinevatel kangastel. Kas julged kanda?

Burberry komplektil näeb ussimustrit koguni kolmes kohas: kingadel, kotil ja põnevalt kleidi sisse põimituna.


Foto: Bulls

Ekspressiivset ussinahka imiteerisid mitmed komplektid ka sügisesest H&M Studio kollektsioonist. See komplekt nõuab väljakandmiseks tonnide viisi enesekindlust!


Foto: H&M

Uus hooaeg toob fookusesse uue kümnendi – ja oligi juba aeg, sest 1970ndaid saime nautida nüüdseks juba mitu hooaega. Seega, nägemist, lillelapsed ja tere tulemast, jõulised ning tugevad naised! Muuhulgas tähendab see vahvlilokke, rõhutatud õlgu ja patšokke ning midiseelikuid. Kui sinu kapis on 1980ndatest veel midagi ka alles (sealhulgas aksessuaare), siis on just nüüd õige aeg need esemed välja otsida ja oma praeguse garderoobiga sobitada. Autentsus garanteeritud!

Terve Gucci sügis-talvine kollektsioon on kantud just 1980ndatest.


Foto: Bulls

Kerget salli saab kanda nii peas kui kaelas – seni, kuni tuuleiilid veel kõledalt külmad pole, eelista kergemat salli. Ivo Nikkolo, 59,90

Juba mitmeid aastaid trendikad ülisuuruses mantlid ja mahukad kudumid pole kadunud ka sel sügisel, kuid üks muutus on neis siiski toimunud – üha rohkem näeb vöötatud pihtasid. See on heaks uudiseks ka neile, kes on muidu trendikalt mahulisi rõivaid vältinud, kartes kotakat üldilmet. Muidugi sobib vöö endiselt rõhutama ka kitsaste seelikute-pükste pihtasid, kuid nagu mainitud, saavad endale pihakoha “tekitada” ka kõik need, kes armastavad mahulisi vorme, pikki kampsuneid, veste ning kudumkleite ja sügismantleid asendavaid keepe.

Monique Lhuillier viimistles lihtsa pluusi ja seeliku kombinatsiooni musta nahkrihmaga.


Foto: Bulls

Nendele kudumitele, millel vöö juba kaasas, saab proovida lisada teistsuguseid variante. Hallile kudumile annaksid näiteks peenike pruun, must või kas või punane nahkvöö hoopis uue ilme, kas pole? Kudum Marks & Spencer.

Allikas: Laupäevaleht LP