Kui töötasin kunagi Soome laeval, leidis kolleegist sõbranna kuulutuse, kus otsiti stjuardesse. Ta soovis väga katsetele minna ja kutsus mind kaasa. Mina tahtsin tegelikult hoopis Sisekaitseakadeemiasse tollitööd õppima asuda.

Kui lõpuks nõustusin, siis juhtus nagu elus ikka – mina sain töö ja tema mitte. Praegu olen väga rahul, et sellise otsuse tegin. Töötasin Estonian Airis kuni Nordicani, kus nüüd ametis olen.

Mis sulle oma ametis enim rõõmu valmistab?

Inimestega suhtlemine. Kõige toredam on hetk, mil reisijad lennukisse astuvad ning on õnnelikud, et saavad eesti keeles rääkida ja eestikeelseid lehti lugeda. Sa nagu võtaks neid omas kodus vastu: naeratad, ütled tere tulemast ja kutsud edasi.

Sinu ameti suurim väljakutse?

Inimtüüpidest arusaamine – millise inimesega on tegemist ning kuidas temaga suhelda. See oskus tuleb ajaga. Tuleb õppida nägema erinevaid tahke, mille põhjal sa kas leiad kontakti või mitte. Enamasti läheb siiski õnneks.

Kas sul on õhus ka ärevaid olukordi ette tulnud?

Kunagi Estonian Airi ajal sadas hommikul nii palju lund, et linnaliiklus oli halvatud ning lennukid hangedes lõksus. Kui lennuk sai lõpuks välja kaevatud ja inimesed pardale, hakkas uuesti sadama, mis tähendas, et ootasime veel mõned tunnid väljumist. See oli päris pingeline aeg, sest inimesed muutuvad närviliseks.