Eestlased ongi rahvusena pikad, viimase uuringu põhjal nii meeste kui ka naiste arvestuses lausa kolmandal kohal maailmas ja nii peaks isegi kõige sihvakamale naisele jaguma vähemalt üks temast pikem mees. Sellest hoolimata on osa naisi vastupidiselt ootustele valinud endast lühema mehe.

Pikk ja lühike Peeter

Arlin Saan (30) on endine modell, kes õppinud kümme aastat balletikoolis, nüüd aga tegeleb keraamikaga. Arlin on kasvult 176sentimeetrine – 5–6 sentimeetrit pikem kui tema teleprodutsendist abikaasa Ken Saan.

Pole tähtsust, kas oled oma mehest pikem 2, 5 või 10 sentimeetrit – ikka nähakse hiidnaist ja väikest meest. “Ehk tuleb suhtumine sellest, et näiteks mina armastan krunne ja kõrgeid kontsi ning olen kõhn,” kehitab Arlin õlgu. Esimesel kohtumisel kuus aastat tagasi ühes Tallinna klubis ei tulnud pikkuse­vahe üldse teemaks, kui Ken tutvust tegema tuli, kuigi Arlin kandis toona väga kõrgeid kontsi. “Ken oli julge ja otsekohene, ei teinud vihjeid ega keerutanud. Ta lihtsalt astus mu juurde ja ütles, et ma olen maailma kõige ilusam ja lahedam naine,” meenutab Arlin. “Mulle on ka pikemad külge löönud, aga nad pole minu tähelepanu köitnud. Võib-olla on lühemad mehed lihtsalt minu kiiks,” muigab naine.