Sa oled õigusega portfelli nurka visanud ja selle seljakoti vastu vahetanud, et oma asju igapäevaselt tööle ja tagasi hoopis praktilisemal viisil kanda, kuid tea oma piire. Kui oled üle õla visanud rohkete taskutega kulunud koti, jäta see pigem matkamiseks.

Vigade parandus

Sinu seljakott on kontoriks valmis, kui see läbib mõned testid: kvaliteetne kangas, tagasihoidlikud värvid ja kaasaegne kuju. Ideaalis võiks see olla nahast must, pruun või sinine, kvaliteetsete lukkudega ning piisavalt suur, et mahutada sinu sülearvuti ja omada ka üht lisataskut.

Viga: liiga palju sporti

Need päevad on ammu möödas, kui mustad lakk-kingad sinu ainsaks valikuks olid. See aga ei tähenda, et võid tööl kanda samu jalatseid mida jõusaalis. Kui need on neoonvärvides või sa oled neid tõepoolest regulaarselt jooksmiseks kandnud, jäta need tööpäeval kõrvale...

Vigade parandus

Võtmesõnaks on materjalid. Otsi klassikalist kuju ning kvaliteetset nahka või seemisnahka. Viimased sobivad ka ülikonnaga ülihästi, muutes kogu välimuse loomingulisemaks. Tööle sobilikud tennised on korralikud ja, mis kõige tähtsam, sama puhtad nagu lakk-kingad, mida nad sisuliselt ka asendavad. Lääpa käidud kingad või tossud on kõige hullemad.

Viga: Ignoreerid ülikonda

Põhjus? Su töö lihtsalt ei eelda nii formaalset riietust.

Vigade parandus

Sa ei mäleta, millal viimati ülikonda kandsid? Isegi, kui su töö igapäevaselt ülikonna kandmist ei eelda, võiksid siiski seda kanda – kui pintsak ja ülikonnapüksid koos tunduvad ülepingutatuna, kanna ühel päeval pintsakut ja teisel pükse ning kombineeri neid vähemformaalsete rõivastega. Nii mõjud alati viisakalt ja asjalikuna.

Viga: riietud alati mitteametlikult

Trendikatel traksipükstel võib küll olla moedisainerite heakskiit, kuid kahtleme, et sinu ülemus kõikidel moelavade trendidel silma peal hoiab. Töö juures on trendikas olemisest tähtsam korrektsus – jah, isegi reedeti.

Vigade parandus

Meestemoe üks tähtsamaid reegleid on tasakaal. Kui jätad alumise osa lihtsamaks – soovitaksime kindlasti dresside või vaba aja pükste asemel lihtsalõikelisi riidest pükse –, leia tasakaal veidi korrektsema särgi ja džempriga. Ka polosärk sobib kontorisse hästi.

Viga: silmapaistev alussärk

Kui jätad lipsu koju, läheb nööpidega triiksärk tavaliselt pintsaku kraeosaga täpselt kokku. Kui jätad aga ülemise nööbi lahti ja kannad selle all alussärgina tavalist T-särki, hakkab viimane paratamatult silma...

Vigade parandus

Ära loobu alussärgist täielikult – higiplekid on veelgi suuremaks patuks. Vali aga V-kaelusega särk, et hoida seda kindlalt peidus. Helehall on valgest toonist parem valik, sest see jääb ka heledamate triiksärkide all märkamatuks.

Viga: aegunud teksa

Praeguseks hetkeks peaks sinu teksade kandmise taju juba üsna hea olema. Teksamaastikul võid aga lihtsalt saavutada ühe soovimatu efekti – liiga palju teksat. Ole ettevaatlik rõivaste osas, millel puudub kindel struktuur. Samuti nende, mis näevad välja nagu need oleksid just happevannis käinud...

Vigade parandus

Hoolitse tööteksade eest samamoodi nagu ametlike pükste. Kombineeri nendega midagi, mis on rikkalikus värvitoonis, kuid samas lihtne ning vali hästiistuv lõige. Pane teksad paari näiteks korrektse kudumi, jaki ning seemisnahast saabastega, et muuta komplekt täielikult töökindlaks.

Allikas: Fashion Beans