Mosaic

Samas räägib Merle, et klassikaline mantel on täna rohkem moes kui kunagi varem – seetõttu moodustab ajatu klassika suure osa ka selle sügistalvise Mosaici ülerõivaste valikust. „Keha järgivad klassikalised mudelid on tänavu siiski veidi avaramad, et oleks võimalus vööga keskkohta rõhutada. Nii luuakse moodne hommikumantli look ning vööga sidumine aitab hoida ka rohkem sooja,“ lisab Merle.

Moodsa nõksuna on Mosaici kollektsioonis sel sügisel kimonolõikeline manteljakk. „Tegemist on nutika riidesemega, sest ilma voodrita ja avar mantlike mahutab enda alla ka erinevaid kudumeid. Kihiline riietumine on aga sel sügistalvel aga üks olulisemaid trende,“ soovitab Merle Lõhmus.

Mosaici kollektsiooni täiendavad ka uue tehnoloogilise võttega õmmeldud kahepoolne ning kahte erinevat pidi kantav mantel, mis on põnev leid tuntud klassikute vahel. „Kahepoolse kangaga hõlmikmantel on kitsaste kimono- lõikeliste varrukatega, kerge, soe ja rikkaliku villa sisaldusega. Mantlit sobib kanda mõlemat pidi, taskud ehivad mantli hallikat poolt,“ lisab Merle Lõhmus.

Oma olulist rolli mängivad Mosaici kollektsioonis klassikalised mantlid nagu trenchcoat või pintsakmantlid, kuid armastatud klassika viib moelainele uudne kangavalik. Kuigi mantlite detailid on pigem minimalistlikud, on märgatavam nende vorm.

Niiskete ilmade puhuks on üleriiete valikus nii vatiini- kui ka sule mantleid ning jopesid, mis lummavad oma soojuse ja põnevate funktsionaalsete detailidega, nt efektsete oversize kraede ja kapuutsidega.

Kõik kaunid mantlid on saadaval Tallinnas Foorumi Mosaici kaupluses.

Jaga
Kommentaarid