Näo regulaarne ja hoolikas puhastamine on teadagi võtmetähtsusega. Erinevate kosmeetikatoodete asemel võid selleks kasutada Jaapanist pärit Rivieri titaanjuure ehk konjaci käsna. Käsna ainulaadne looduslik ja võrkjas struktuur masseerib nahka õrnalt, eemaldab pehmed karvad ja surnud naharakud, puhastab sügavuti ja tasakaalustab naha happelisuse. Käsn stimuleerib vereringet, kiirendab uute rakkude teket ja uudab naha ideaalselt puhtaks. Ning mingit keemiat polegi vaja! Käsn, mille maksumus algab 3-5 eurost, kestab mitu kuud.

Kortsude teket pole võimalik peatada, küll saab nende tekkimist edasi lükata ja ilmnemist leevendada, kui nahka piisavalt niisutada ning toita seda kehaomaste ainetega, mida nooruses on organismis naha elastsuse tagamiseks piisavalt, kuid viiekümneselt enam mitte. Kallid kreemid võid ostmata jätta, suundu parem tervisetooteid müüvasse kauplusse ja küsi sealt kreemi, mis sisaldab rohkelt hüaluroonhapet ja kollegeeni. Lisaks võid nii hüaluroonhapet kui kollageeni suu kaudu toidulisanditena juurde võtta. Kuna tegu on kehaomaste ainetega, on neid raske nii palju tarvitada, et oma nahale ja organismile üldisemalt kahju võiksid tekitada. Järgi siiski tarvitamisjuhendit.

Lihasmass väheneb aastate lisandudes kogu kehas, ka näos. Selleks, et lihaseid toonuses hoida ja lihaskude säilitada, tuleb trenni teha. Nägu vajab samasugust treeningut nagu kõht või reied. Harjutused, mida on mõnus teha näiteks autoroolis, leiad SIIT. Ja need mõjuvad tõesti! Lisaks lihasmassi kasvule paraneb ka näo vereringe ning põsed on pärast harjutuste tegemist kaunilt õhetavad.

Menopausieelses eas olles ei maksa arvata, et vistrikud on su näonahalt kadunud. Vastupidi, kehas aset leidvate hormonaalsete muutuste tõttu võib neid esineda isegi varasemast enam. Oled seda nõuannet küll sada korda kuulnud, kuid veel üks kord: ära pigista! Tupsuta selle asemel ettevaatlikult põletikuvastase toimega teepuuõliga – see tõesti mõjub – ja ole kannatlik. Vistrikud, nagu ka kõik muu siin elus, on mööduv nähtus.

Ela nooruslikult ja tunne igast päevast rõõmu. Tee sporti, söö korralikult ja maga piisavalt. Tundub liiga lihtne? Või tüütuseni ära leierdatud? Tegelikult see kõik ongi lihtne ja leierdatud, kuid täiesti tõene ja toimiv. Naudi elu!