UX-disainer (ingl k user experience designer) vastutab toote kasutajakogemuse eest: kuidas inimene suhestub toote või teenusega, millega ta kokku puutub. Hea kasutajakogemus on see, kui teenus on vajalik, selle eesmärgid arusaadavad ning tegevused, mida kasutajalt eeldatakse, on sooritatavad lihtsalt ja mugavalt, ideaalis ka intuitiivselt.

Minu ülesandeks on välja mõelda, kuidas asjad äpis töötavad ning kuhu klikid inimese viivad. Millise tee peab läbima, et jõuda sihini (näiteks vaadata kontojääki), ning millised takistused võivad ette tulla (näiteks pole kontol tehingu sooritamiseks piisavalt raha). Et paremini aru saada, kas väljamõeldud lahendused on selged, viin läbi kasutatavuse teste. Testimisel jälgin, kuidas inimene meie toodet tegelikult kasutab ja mis talle segaseks jääb.

Kelleks sa väiksena saada tahtsid?

Baleriiniks. Käisin isegi balletikooli katsetel, aga seal öeldi, et mul on luige rolliks liiga lühike kael. Gümnaasiumis käisin teatriklassis ja tahtsin saada näitlejaks. Lavakasse ma aga sisse ei saanud. Kuigi arvutiteadus oli minust valgus­aastate kaugusel, arvasin, et informaatika võiks olla tulevikus kasulik.