Kõige populaarsem püksipikkus

3/4 ja 7/8-pikkuses püksid on praegu nii suur teema, et paarikümnest kollektsioonist ei näinud neid vaid mõnes üksikus. Kohtab nii kitsamaid kui laiemaid pükse, mõnel variandil on pükste eesosa koguni plisseeritud, mõjudes veelgi laiema, kergema ja lendlevamana. Viigitud laiad kulotid on aga sel ja järgmisel hooajal totaalsed favoriidid – ja neid leidub tõesti igale maitsele ja stiilile. Tahad maskuliinsemat tulemust? Kanna pükstega koos tenniseid või meestekingi. Tahad pakatada enesekindlusest? Kombineeri need lühikese mantli ning kõrgekontsaliste sukksaabastega!

KÄT mängib värviplokkide ning laiade lõigetega – tulemus on igati naiselik. Foto: Karli Saul

ALTHEA by Thea Pilvet esitles kõrge värvliga kulotte, mida kaunistas efektne kangast õis. Foto: Karli Saul

Kudumid on meie laiuskraadil sügistalvisel hooajal absoluutselt asendamatud ja moenädalal näidati mitmeid kollektsioone, mis keskendusidki vaid kudumitele. Enamasti must-hallis värvigammale lisasid särtsu värvilised ja isegi sätendavad eksemplarid ning vägagi ekstravagantsed vormid. Mitmeid kudumikollektsioone vaadates tundub mõte talvest ja pikast pimedast kaamosest hoobilt meeldivam!

Vilve Unt tõi lavale värvikad kudumid, mida kaunistasid narmad ja ka säravamad helgid – kes ihkab ka talvel värve ja sära, see uurigu Undi loomingu kohta lähemalt! Foto: Erlend Štaub

Kristel Kuslapuu vormi- ja ideekatsetused on ideaalsed neile, kes soovivad hallist massist eristuda. Foto: Karli Saul

Kui mõne aasta eest olid litrid au sees peamiselt aasta lõpus, kui jõulu- ja uusaastapeod aktuaalsed, siis nüüd jätkub litreid terveks aastaks – litritega rõivaid kantakse isegi suvel. Ja olgugi et parimal moel helgivad need tõepoolest kunstlike tulede valguses, on neil oma võlu ka päeva- ning päikesevalguse käes. Säravad rõivad olid au sees ka moenädalal, kus need mitme kollektsiooni raames lavale toodi. Üks on selge – litrid panevad särama ka kõige lihtsamad lõiked ja tagasihoidlikumad modellid. Ka sinu, kui sa valid selga panemiseks midagi, mis kiiskab ja küütleb.

Kokomo Collectioni terve kollektsioon koosnes litritega rõivastest – erinevate mustrite abil loodi mitmeid küütlevaid pindu. Foto: Karli Saul

Iris Janvieri litterkleidi muudavad eriliseks suuremad ja matid litrid. Foto: Ilmar Saabas

Klassikalise joone ent värskes värvigammas ülerõivad olid selleaastase moenädala ühed peategelastest – suurepärased alternatiivid tumedatele mantlitele, mida meie tänavapildis muidu nii sagedasti näeb. Kui sul on vaja uut mantlit või ihkad lihtsalt midagi uut, siis kaalu valikul ka energilisi värvitoone nagu laimiroheline või küpse virsiku karva. Praktilisuse huvides eelista siiski pigem murtuid toone.

Iris Janvieri poolmantel on luksuslik ese, mida saad igapäevaselt kanda. Foto: Ilmar Saabas

YEAR by Raivo Holmi loomingu üks pilgupüüdjatest oli just see heleroheline mantel. Foto: Erlend Štaub

Õnneks ei puudunud moenädalalt ka sellised kollektsioonid, mille esemeid oleks tahtnud kauem ja veelgi lähemalt vaadata – kodumaine ekstravagants, mis loodetavasti jõuab õige pea ka kohalikele punase vaiba üritustele siinsete stiiliikoonide selga. Üheks põnevamaks-vaatemängulisemaks show'ks oli Kirill Safonovi kollektsiooni esitlus, kus ta näitas põnevate vormide ja materjalide kaudu oma kiindumust camp esteetikasse. Uus nimi Eesti moemaailmas – Mammu Couture – pani aga esires istunud moeblogijaid telefone pildistamiseks haarama just siis, kui lavale jõudsid just pikad galakleidid.

Kas julgeksid kanda seelikut, mis on tehtud… sulgedest? Kirill Safonov. Foto: Erlend Štaub

Sellist Mammu Couture'i kleiti võiks kanda ka mõni Hollywoodi superstaar, kas pole? Foto: Erlend Štaub

Kas pulmapäeval või mõnel muul pidulikul puhul kandmiseks – valge on puhas ja väga pidulik. Valge oli esindatud paljudes kollektsioonides, üleni valget loomingut (kolme komplekti erandiga) näitas teiste seas ka tänavu Kuldnõela võitnud Lilli Jahilo. Just pruutkleidi valis oma moeetenduse finaaliks ka Diana Arno.

Stiilinäide Kuldnõela võidukollektsioonist, autor Lilli Jahilo. Foto: Karli Saul

Diana Arno kollektsiooni peategelane – efektne valge pruutkleit. Foto: Madis Veltman

Allikas: Laupäevaleht LP