Olin turundusjuhi töölt ära tulnud, kauaaegsest elukaaslasest mõnda aega tagasi lahku läinud ja kauaaegsest kodust ära kolinud – juba olid suured muutused alanud. Varem olin ettevaatlikum, aga seekord otsustasin gaasi anda ja kõike uuendada.

Läksin purjetamistrenni. Ühes uudiskirjas jäi silma Clipper Round the World Race, kus on võimalik osaleda ühel või mitmel etapil, purjetada kuuga üle ookeani, mitme kuuga üle mitme ookeani või aastaga ümber maailma. Kaalusin ühe etapi kaasategemist, aga kui kohtusin korraldajate ja regati läbiteinutega, otsustasin seilata ümber maailma.

Kõigepealt tuleb kirjutada olulistele küsimustele vastav motivatsioonikiri tõestamaks, et oled selle ettevõtmise enda jaoks läbi mõelnud. Seejärel toimub intervjuu, kus huvitutakse nii su füüsilisest tervisest kui ka vaimsest valmisolekust. Alles siis, kui mind tuhandete soovijate hulgast välja valiti (võistlusel osaleb 12 paati, igal etapil 20 inimest), mõtlesin: kas ma üldse saan seda teha? Saan ma aasta aega ära olla, võin ma seda endale lubada ja aasta aega mitte tööl käia? Sain tuttavaks kellegagi, kes oli end neli aastat tagasi kirja pannud ja seni selle nimel töötanud. Mõistsin, et inimesed teevad selle võimaluse nimel igasugu asju; vähem inimesi on purjetanud ümber maakera kui vallutanud Everesti. Müüsin maha, mis müüa andis, võtsin laenu nii palju, kui anti, tegin trenni ja siis hakkas pihta.