Tuntud ihatapjad

Terviseportaal health.com väidab, et umbes 40 miljonit ameeriklast elab abielus, kus seksitakse alla kümne korra aastas. Ka Gassmann nendib, et näeb oma töös paare, kelle suhtest on seks kadunud. Probleemideni magamistoas võib viia terve hulk tegureid.

Kärt (26) sai Teeduga tuttavaks ülikoolis. Kui kool sai läbi, läks Teet kontoritööle ja lõpetas trennis käimise. “Ta võttis kaalus nii palju juurde,” kurdab Kärt. “Mul on raske erutuda, nähes tema lodevat keha. Olen hakanud seksi vältima, vahel isegi meelega tüli norides. Kui me ka voodisse jõuame, siis vasardab mu peas vaid mõte: saaks see juba läbi. Ma ei kujuta ette, kuidas edasi minna, sest Teetu tema keha ei häiri, mind aga küll.”

Psühholoogide sõnul on levinud ka vastu­pidine olukord, kus inimene väldib seksi, kuna pole oma kehaga rahul ja üritab seda iga hinna eest varjata. “Naistel on eriline anne vihata enda juures asju, mida teised võluvaks peavad. Et kompleksi leevendada, küsi oma partnerilt, mis talle sinu keha juures meeldib,” soovitab seksiterapeut Linda De Villers. Ei maksa alahinnata ka sümboolse kaalulangetamise mõju: uuringud näitavad, et juba paari­kilone kaalukaotus võib aidata end seksikamalt tunda.