Milline on tõenäosus, et on üks kindel stiiliikoon, keda sisimas imetled? Suhteliselt väike. Enamikule meist meeldib stiile segada. Näiteks, natuke Sienna Millerit, pisut Kate Bosworthi ning lisaks ka näpuotsaga Mary-Kate Olsenit. Või pigem Madonna ja Rihanna? Et saada aru, kes sind kõige rohkem mõjutab, alusta näiteks Pinterestis otsingut sõnaga „stiilikoon“ ja salvesta fotod, mis köidavad su tähelepanu. Viimaks märkad, et teatud inimesed neil fotodel korduvad ning nemad võidki eeskujuks võtta.


Foto: Scanpix

Leia olulised stiilimärksõnad

Lappa fotod veelkord läbi, vaata nimesid ja keskendu fotodel olevate inimeste välimusele. Proovi rõivakomplekte, mida fotodel näed, paari sõnaga kirjeldada. On need naiselikud, trendikad, boheemlaslikud, kiiksuga või klassikalised? Leia sõnad, mis sinu stiiliga hästi kokku passivad ja kirjuta need üles, et saaksid hiljem vajadusel vaadata. Need sõnad aitavad sul oma stiili määratleda ja selgendada.


Teksajakk võib olla igapäevase rõivakomplekti peategelane.

Pildista parimad komplektid üles

Tead ju küll neid erilisi päevi, mil astud uksest välja ja tunned end eriti stiilsena? Tee endast kiirelt foto ja salvesta see tuleviku tarbeks. Need on komplektid, mis esindavad just sind ja ainult sind. Peaksid neid tulevikus inspiratsiooni saamiseks kindlasti ära kasutama.


Valge triiksärk on kindla peale minek, alati.

Vali endale signatuuresemed

Audrey Hepburn kandis lühikeseks lõigatud pükse, Jackie O ülisuuri päikeseprille. Igal moekal naisel on mingi ainuomane „firmamärk“, mõni signatuurese, millest saab tema stiili osa. Sina võid valida näiteks mõne isikupärase ehte või leopardimustrilise mantli.


Milliseid päikeseprille sina kõige sagedamini kannad? Ka need on osa sinu stiilist.

Märka kordumist

Su kapp on täis triibulisi T-särke? Järelikult ostad sa neid ikka ja jälle, kuna tunned end neid kandes mugavalt ja õnnelikuna. Need on sinu stiili maiuspalad. Seni, kuni see riietusese sulle meeldib ja sa seda rõõmuga kannad, osta neid aga edasi, kasvõi mitmekaupa! Vaata eelmist soovitust – võib-olla on tegemist sinu signatuuresemega?


Valge triiksärk on aegumatu klassika.

Mis on sinu veidrus?

Vaata hoolega oma riidekapi sisu üle ning leia üles üks-kaks eset, mida sa kannad haruharva. On see ehk mõni boheemlaslik pluusike kraega ja nööpidega rangete pluuside meres? See on ese, mis seisab teistest eraldi. On olemas võimalus, et just see rõivas sümboliseerib stiili, mis sulle sobib, kuid selle proovimine ei tundu just kuigi hea mõte. Kui soovid oma välimust edasi arendada ja midagi uut katsetada, proovi riideid, mida sa kunagi enne kandnud ei ole. Kunagi ei tea...

Kasuta oma tugevused ära

Kas on midagi, mille kohta teised sulle kogu aeg komplimente teevad? Olgu see siis su sirge selg, pimestav naeratus, pruunid silmad, pikad jalad või liivakellakujuline figuur... Kui kannad selliseid riideesemeid ja eelistad toone, mis sinu keha tugevusi rõhutavad, näed alati stiilne välja.


Sul on ilusad jalad? Näita neid uhkusega!

Ära unusta üldmuljet

Kuigi stiilist rääkides keskendume tavaliselt riietusele ja aksessuaaridele, hõlmab laitmatu stiil paratamatult ka iluvaldkonda – kas sa ikka hoolitsed enda juuste ja näonaha eest parimal võimalikul moel? Millal sa viimati lasid juuksuril oma kaunitele juustele toitvat maski teha? Kui sa ei mäletagi, siis ehk on nüüd õige hetk juuksuri juurde aeg broneerida?

Tunne iseennast

Usalda oma sisetunnet ja kanna riideid, mis tunduvad tõesti sinulikud. Kui sulle sobib klassikaline naiselik stiil, paistavad näiteks trendikad avaralõikelised riided sinu seljas ebaloomulikud. Kui sulle aga passib näiteks Rihanna "karm-kohtub-glamuursega" välimus, näeks armsa kampsiku kandmine välja võib-olla isegi naljakas. Sul on tõenäoliselt juba mingi stiil välja kujunenud, võta see omaks ja värskenda, mitte ära võitle sellele vastu.


Ära unusta naeratust - see on sinu kõige kaunim ehe!

Allikas: Who What Wear